Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

«ΑΜΕΣΗ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ».


«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ»
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιο Σταυρίδη είχε σήμερα το πρωί (22-05-2013) ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, με σκοπό την εξεύρεση  λύσης για την ορθή λειτουργία του χιονοδρομικού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Βουλευτής τόνισε ότι, ο ορεινός όγκος του Νομού Πέλλας αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και πιο σημαντικά κομμάτια του φυσικού πλούτου που διαθέτουμε ως χώρα και, αν μάλιστα, το συνδυάσουμε με τις φυσικές ομορφιές που βρίσκονται πλησίον του ( Λουτρά Πόζαρ, Λίμνη Βεγορίτιδα) μπορούμε να μιλάμε για έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς. Παρόλα αυτά, η λειτουργία, μέχρι σήμερα, του χιονοδρομικού κέντρου παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και δυστυχώς δεν έχει βρεθεί εκείνη η φόρμουλα που να είναι εξυπηρετική τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο βέβαια και για τους επιχειρηματίες και την τοπική οικονομία.
Για το λόγο αυτό κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στον κ. Σταυρίδη, την οποία έχει παρουσιάσει και σε προηγούμενες συναντήσεις στα μέλη των Διοικήσεων του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ, και βάση της οποίας προβλέπεται να υπάρξει εναλλακτικό σχέδιο διαχείρισης και αξιοποίησης του χιονοδρομικού κέντρου, το οποίο να περιλαμβάνει την αυτονόμηση του μέρους του έργου, το οποίο αφορά σε εστιατόρια, σαλέ, εκσυγχρονισμό των χιονοδρομικών διαδρομών και σχοινοκίνητο σιδηρόδρομο (τελεφερίκ), από το υπόλοιπό κομμάτι, το οποίο αφορά στο συνολικό έργο αξιοποίησης του ορεινού όγκου, με σκοπό να μπορέσει το χιονοδρομικό να λειτουργήσει σοβαρά και με σωστό σχεδιασμό, μέχρι να βρεθεί επενδυτής, ο οποίος θα υλοποιήσει τη μεγάλη επένδυση.

Συγκεκριμένα ο σχεδιασμός που παρουσίασε ο κ. Σταμενίτης περιλαμβάνει πέντε βασικά σημεία. Αναλυτικά:

1) Την έκδοση των απαραίτητων αδειών. 
2) Την  εκπόνηση μελετών επισκευής και συντήρησης για την ασφαλή λειτουργία των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.
3) Την κοστολόγηση των εν λόγω εργασιών, σύμφωνα με τα πρότυπα των δημόσιων έργων.
4) Την προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού για την εκμετάλλευση και λειτουργία του χιονοδρομικού, με βασικό διαχειριστή την ΕΤΑΔ.
5) Τέλος, τη σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή Δήμων – Περιφέρειας - ΕΤΑΔ για την επίβλεψη και τον έλεγχο της υλοποίησης της επένδυσης.  

Σημείωσε μάλιστα ότι, η σύμβαση με την οποία θα γίνει παραχώρηση μέσω του Διεθνούς Διαγωνισμού, προκειμένου να δοθεί η προσωρινή διαχείριση από τον εκάστοτε επιχειρηματία, θα προβλέπει και τη λήξη της σύμβασης μόλις βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής που θα αναλάβει την υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού, που υπάρχει για την συνολική εκμετάλλευση του ορεινού όγκου.
Ο κ. Σταυρίδης από την πλευρά του τόνισε στο Βουλευτή ότι, η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ενστερνίζεται την ανάγκη για την εξεύρεση λύσης και υπογράμμισε πως θα διερευνηθεί το νομικό καθεστώς, στα πλαίσια του οποίου να μπορέσει να υλοποιηθεί ο προτεινόμενος σχεδιασμός.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...