Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ! ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ, ΤΟ ΝΕΦΡΟ, Η ΚΑΡΔΙΑ;


Το επιστημονικό portal Medical Transcription δημιούργησε ένα κομψόγράφημα που σας παρουσιάζουμε. Ορισμένα ανθρώπινα μέρη-μέλη είναι σοκαριστικά φθηνά! Για παράδειγμα, ένας νέος ώμος κοστίζει όσο και ένα νέο iPad; Μόλις 500 δολάρια.

Εάν είχατε την περιέργεια να μάθετε πόσο στοιχίζουν τα οργανα του σώματος σας στην "μαύρη" αγορά,τώρα υπάρχει ο αντίστοιχος τιμοκατάλογος!
Βέβαια,υπάρχουν και αλλα όργανα που είναι απαγορευτικά ακριβά,όπως ένα νεφρό.Η τιμή του στην Αμερική είναι 262.000 δολάρια (σε άλλες χώρες μπορείτε να το βρείτε και φθηνότερα)!

Ζεύγος μάτια: $ 1.525
Κρανίο: $ 607
Κρανίο με δόντια: $ 1.200
Ώμος: $ 500
Χέρι και Αντιβράχιο: $ 385
Μισό λίτρο αίματος: $ 337
Σπλήνα: $ 508
Στομάχι: $ 508
Λεπτό Έντερο: $ 2.519
Νεφρά: $ 262.000
Χοληδόχος κύστη: $ 1.219
Δέρμα: $ 10 ανά τετραγωνική ίντσα
Στεφανιαία: $ 1.525
Καρδιά: $ 119.000
Ήπαρ: $ 157.000



Μην ξεχνάτε όμως τους ιστούς, τα κόκαλα κλπ.
Τα όργανα τα οποία μπορούν να μεταμοσχευτούν είναι οι νεφροί, η καρδιά, το ήπαρ, οι πνεύμονες, το πάγκρεας και τμήμα του λεπτού εντέρου. Ιστοί και κύτταρα που μπορούν να μεταμοσχευτούν, είναι το δέρμα, τα οστά, οι χόνδροι, οι βαλβίδες της καρδιάς, ο κερατοειδής χιτώνας του οφθαλμού, αιμοποιητικά κύτταρα κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο νεφροί μεταμοσχεύονται σε δύο ασθενείς. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πνεύμονες, ενώ και το ήπαρ μπορεί να χωριστεί και να μεταμοσχευθεί σε δύο διαφορετικούς λήπτες.http://www.eom.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=124:ποια-όργανα-ιστοί-ή-κύτταρα-μπορούν-να-μεταμοσχευτούν&Itemid=97&lang=elΤα όργανα πριν μεταμοσχευτούν περνούν από ποιοτικό έλεγχο... Καλή τύχη σας εύχομαι και φροντίστε την υγεία σας παρακαλώ.

Χριστίνα Σαλεμή




ΠΗΓΉ...http://thecuriosityofcat.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...