Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ



Σχετικά με την εκπαίδευση προσωπικού των καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
Υπενθυμίζεται και πάλι, ενόψει λήξης της προθεσμίας, στους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (παροχής υπηρεσιών μαζικής εστίασης, λιανικού και χονδρικού εμπορίου, εργαστήρια και εργοστάσια τροφίμων κτλ), ότι η εκπαίδευση στην υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί πλέον και νομική υποχρέωσή τους.
Η εκπαίδευση του υπευθύνου μιας επιχείρησης και η απασχόληση κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού, με τη νέα υγειονομική νομοθεσία (Υ1γ/ΓΠ/οικ. 96967/2012 υγειονομική διάταξη), αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την αδειοδότηση των νέων επιχειρήσεων και ελέγχονται από την Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου κατά τη διαδικασία ελέγχου. Αντίστοιχη υποχρέωση έχουν και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία με νόμιμη άδεια, οι οποίες υποχρεούνται να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Η παραπάνω εκπαίδευση γίνεται με τις διαδικασίες που προβλέπει η Υ. Α. 14708/10-08-2007 (ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007) του ΕΦΕΤ.
Η βασική και απαραίτητη εκπαίδευση είναι η «πρώτου επιπέδου» εκπαίδευση που διαρκεί δέκα (10) ώρες (δύο μέρες). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν τον φορέα (ιδιωτικό ή άλλο) με διαπίστευση από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΦΕΤ που υλοποιεί τέτοιου είδους κύκλους εκπαίδευσης. 
Υπενθυμίζεται ότι δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας προθεσμία συμμόρφωσης που εκπνέει τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. 
Επισημαίνεται και πάλι ότι μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας, η Υγειονομική Υπηρεσία κατά τον έλεγχο των επιχειρήσεων θα ζητά σαν απαραίτητο πλέον δικαιολογητικό αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος την ύπαρξη στο φάκελο προσωπικού των βεβαιώσεων εκπαίδευσης του υπευθύνου και όλων των εργαζομένων χειριστών τροφίμων

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...