Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΗΠΑ: "ΕΥΝΟΪΚΟ" ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


15Ευκαιρίες σε άνεργους νέους Ελληνες υπηκόους να εργαστούν για διάστημα ενός έτους ανοίγει πρόνοια της νέας αμερικανικής μεταναστευτικής νομοθεσίας, που αυτή τη στιγμή συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.

Οπως γράφει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του, βάση τροπολογίας που κατέθεσε ο Γερουσιαστής Νέας Υόρκης Τσαρλς Σούμερ και υποστήριξε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών Lindsey Graham, δίνεται η δυνατότητα να έλθουν για εργασία στις ΗΠΑ ειδικευμένοι επιστήμονες... αλλά και δάσκαλοι ξένων γλωσσών, από χώρες των οποίων λιγότεροι από 5.000 υπήκοοι μετανάστευσαν πέρυσι στις ΗΠΑ. Μεταξύ των χωρών που πληρούν τα κριτήρια συμπεριλαμβάνονται η Ελλάδα και η Κύπρος.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση Τύπου της εταιρείας «Μανάτος και Μανάτος» της Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος της άτυπης επιτροπής για Προσωρινή Απασχόληση Ελλήνων στην Αμερική, Θεόδωρος Σπυρόπουλος είπε ότι αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος (χρειάζεται υπερψήφιση από τη Γερουσία αλλά και τη Βουλή) θα επιτρέψει Ελληνοαμερικανούς να απασχολήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων υπηκόων στην Αμερική για ένα χρόνο. Ως μέρος της απασχόλησής τους θα χρειάζεται να προσφέρουν μερικώς τις υπηρεσίες τους στη διδασκαλία ελληνικής γλώσσας κι αυτό θα συμβάλλει στο να διατηρηθεί ζωντανή η ελληνική γλώσσα και κουλτούρα.

Ο Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, καλωσόρισε το βράδυ την έγκριση του νομοσχεδίου, που αφορά στις μεταρρυθμίσεις σχετικά με το μεταναστευτικό, μια κίνηση που χαρακτήρισε ως σύμφωνη με τις αξίες που υποστηρίζει η κυβέρνηση και μια ευκαιρία να αναδιοργανωθεί το «κατεστραμμένο» σύστημα.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι "κανένα από τα μέλη της επιτροπής δεν πήρε ακριβώς ότι ήθελε, όπως ούτε και εγώ. Στο τέλος όμως οφείλουμε στον αμερικανικό λαό να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αρχική επιδίωξη πάντως ήταν να διασφαλιστεί η παραμονή των υποψηφίων στις ΗΠΑ για διάστημα περισσότερο από δύο έτη, ώστε να καλύπτονται τα πάγια έξοδα του νεοφερμένου (αεροπορικά εισιτήρια και έξοδα εγκατάστασης), ενώ η εισήγηση του κ. Σπυρόπουλου ήταν για περισσότερα από 3 έτη.

Για τη νομοθεσία, που θα νομιμοποιήσει εκατομμύρια λαθρομετανάστες, συνεργάστηκαν 8 μέλη της Γερουσίας, μεταξύ αυτών κι ο φιλέλληνας Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος εργάστηκε παρασκηνιακά για να περάσει η ευνοϊκή για τους Ελληνες και Κύπριους ρύθμιση. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...