Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ EKATERINBURG ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Αποστολή 8 ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από το Ekaterinburg της Ρωσίας, συνοδευόμενη από το γενικό διευθυντή  της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη Utku Yazan και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης Στέφανο Χατζημανώλη, δέχθηκε  ο  Περιφερειάρχης Κεντρική Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας.
           Η επίσκεψη των Ρώσων ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία οργανώθηκε με πρωτοβουλία της αεροπορικής εταιρίας Turkish Airlines σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την προβολή και προώθηση της ΠΚΜ στην τουριστική αγορά της Ρωσίας. Στο πλαίσιο της τετραήμερης διαμονής τους (16 Μαϊου- 19 Μαϊου 2013) οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρόκειται να επισκεφθούν τη Χαλκιδική, την Πιερία καθώς και τα σημαντικότερα ιστορικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά μνημεία και αξιοθέατα της Κεντρικής Μακεδονίας.
           Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας καλωσόρισε τους Ρώσους επισκέπτες και έκανε μια περιεκτική παρουσίαση της Κεντρικής Μακεδονίας, με ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτογενή αγροτικό τομέα, τον τομέα των εξαγωγών και του τουρισμού. “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη σε εξαγωγική δραστηριότητα προς τη Ρωσία περιοχή της Ελλάδας. Συνεχίζουμε τις γόνιμες επαφές και αναπτύσσουμε συνεργασίες με οικονομικούς φορείς και παράγοντες της Ρωσίας με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Κεντρικής Μακεδονίας”, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
           Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συζήτησε με τους Ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους για τις προοπτικές ενδυνάμωσης του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Κεντρική Μακεδονίας και δήλωσε ότι “τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το εξωτερικό είναι ιδιαίτερα θετικά και τα πρώτα στοιχεία από τις αφίξεις των επισκεπτών μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι για  την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο”.
           “Η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί έναν ασφαλή και εξαιρετικό τουριστικό προορισμό για τους ξένους επισκέπτες, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ελκυστικές προτάσεις για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Και οι 7 περιφερειακές ενότητες μπορούν να υποστηρίξουν  πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, ο ιαματικός, ο αθλητικός, ο συνεδριακός, ο αρχαιολογικός-ιστορικός, ο θρησκευτικός τουρισμός, που δύσκολα συναντά κανείς συγκεντρωμένες σε μια γεωγραφική περιοχή. Το γεγονός αυτό αποτελεί το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, που την καθιστά ελκυστική επιλογή, καθώς καλύπτει τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες των τουριστών” υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίο ευχήθηκε στους Ρώσους φιλοξενούμενους καλή διαμονή και περιήγηση στην Κεντρική Μακεδονία.
           Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στο γενικό διευθυντή  της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη Utku Yazan για την αγαστή συνεργασία που έχει θεμελιώσει με την ΠΚΜ καθώς και για τις πρωτοβουλίες της εταιρία σχετικά με την προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας και την εξασφάλιση απευθείας μετακίνησης  τουριστών από τη Ρωσία.
           Από την πλευρά τους οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από το Ekaterinburg ευχαρίστησαν τον κ. Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ελληνική φιλοξενία από την πρώτη στιγμή της επίσκεψής τους στην Κεντρική Μακεδονία. Επίσης, έκαναν λόγο για το έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Ρώσοι τουρίστες για την Κεντρική Μακεδονία, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των απευθείας αεροπορικών πτήσεων από τη Ρωσία στην Ελλάδα και προσκάλεσαν τον κ. Τζιτζικώστα να επισκεφθεί το Ekaterinburg.
           O  γενικός διευθυντής  της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη Utku Yazan ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την άριστη συνεργασία μεταξύ των 2 πλευρών καθώς και για τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλει η ΠΚΜ με στόχο την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι η ομορφότερη πόλη των Βαλκανίων και εξέφρασε τη βούληση της εταιρίας να στηρίξει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην υλοποίηση δράσεων για την προβολή και προώθηση της περιοχής στο εξωτερικό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...