Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΟ "ΑΟΡΑΤΟ" STEALTH.


Έτσι κατέρριψαν οι Σέρβοι το "αόρατο" Stealth
Σέρβοι στρατιωτικοί τον Μάρτιο του 1999 κατόρθωσαν να καταρρίψουν το πιο «μυστικό» αεροσκάφος των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ – F-117А. Για το κατόρθωμα αυτό μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ρωσίας» 0 Ντράγκο Μάτιτς, ο οποίος συμμετείχε σ’ αυτή την επιχείρηση.
Η διοίκηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 27 Μαρτίου του 1999 δε μπορούσε να συνέλθει για πολύ καιρό. Για πρώτη φορά σ’ όλη τη διάρκεια της μαχητικής χρήσης του πλέον «μυστικού» αεροσκάφους των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ F-117А  όχι μόνο που ανιχνεύτηκε από ραντάρ των αντιαεροπορικών δυνάμεων της Γιουγκοσλαβίας αλλά και καταρρίφθηκε στον ουρανό πάνω από τα περίχωρα του Βελιγραδίου.

Ήταν ένα ισχυρότατο πλήγμα στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία και ειδικότερα στη Lockheed Martin. Το Πεντάγωνο ισχυρίστηκε ότι είχε γίνει ένα τεχνικό λάθος και το «αόρατο αεροσκάφος» απλούστατα είχε συντριβεί κάπου στα δάση της Σερβίας. Μέχρι τις 25 Νοεμβρίου οι Αμερικανοί στρατιωτικοί δε μπορούσαν να παραδεχθούν ότι το F-117A είχε καταρριφθεί από σοβιετικό πύραυλο.

Αυτή η αλήθεια δεν κρύφθηκε μόνο από τους απλούς Αμερικανούς αλλά και από πολυάριθμους παραγγελιοδότες, οι οποίοι είχαν συνάψει συμβόλαια με τη Lockheed Martin. Το «αόρατο αεροσκάφος» ήταν τότε περιζήτητο στον κόσμο, ενώ το καμάρι της αμερικανικής αεροναυπηγικής κόστους 50 εκ. δολαρίων καταρρίφθηκε από σερβικό αντιαεροπορικό σύστημα με σφραγίδα "Made in USSR".

Ο πρώτος που πάτησε το κουμπί «Εκτόξευση» ήταν ο Ντράγκαν Μάτιτς, ο οποίος περιγράφει τις λεπτομέρειες εκείνης της επιχείρησης ως ακολούθως:

"Ήμασταν εγκατεστημένοι στο χωριό Σιμάνοφτσι. Το απόγευμα της 27ης Μαρτίου όλη η ταξιαρχία μας ήταν σε μαχητική υπηρεσία. Συνάδελφος από την Υπηρεσία Παρακολούθησης μας ενημέρωσε για δυνατές παρεμβολές στον αέρα λέγοντας ότι λεπτό προς λεπτό ο στόχος πλησιάζει στην εγκατάστασή μας.

Ο στόχος κινείτο προς εμάς. Το ανιχνεύσαμε σαφώς. Κοίταξα στην οθόνη και είδα ένα σαφή σήμα από τον στόχο. Φάνηκε πολύ καλά. Έκανα αναφορά στον διοικητή μας ότι ο στόχος ανιχνεύτηκε από τις συσκευές μας και είμαστε έτοιμοι να το καταρρίψουμε. 17 δευτερόλεπτα μετά τη διαταγή «πυρ» ο στόχος καταρρίφθηκε από τον πύραυλό μας. Ο πρώτος ρωσικός πύραυλος απέσπασε φτερό του Stealth, ενώ μ’ ένα δεύτερο καταρρίψαμε το ίδιο το αεροσκάφος.

Είναι φαντασιώσεις των Αμερικανών μηχανικών και πιλότων ότι το F-117A είναι αόρατο. Όλες οι τεχνολογίες Stealth εξασφαλίζουν την «αορατότητά» του μόνο για τα κύματα υψηλής συχνότητας. Ωστόσο για τα ραντάρ που εκπέμπουν χαμηλές συχνότητες είναι αρκετά ανιχνεύσιμο.

Έτσι καταφέραμε να το ανιχνεύσουμε σε απόσταση 50 χλμ. και περιμέναμε να πλησιάσει κοντά στο στοιχείο μας για να το καταρρίψουμε.

Βέβαια το σήμα που αντικατοπτρίζει το F-117A είναι πολύ πιο αδύναμο σε σχέση με τα άλλα αεροσκάφη, αλλά παρ’ όλα αυτά εμφανίζεται στις οθόνες των ραντάρ. Δεν αποκλείεται ότι ο πιλότος έκανε λάθος, μήπως χάθηκε, αλλά πέταγε στο ύψος μόνο 5 χλμ., πιάστηκε από ραντάρ και βρέθηκε στο στόχαστρο.

Καταρρίψαμε το πιο τρομακτικό, το πιο φαντασμαγορικό ιπτάμενο μηχάνημα, το πιο απόρρητο αεροσκάφος των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Ο πιλότος εκτοξεύτηκε και στη συνέχεια κρυβόταν στα δάση μέχρι που σώθηκε από ομάδα αμερικανικών ειδικών δυνάμεων η οποία ήρθε ύστερα από πέντε ώρες με μερικά ελικόπτερα. Την επομένη μεταφέρθηκε στην αεροπορική βάση «Αβιάνο» στα περίχωρα της Βενετίας.

Μόλις κατορθώσαμε να καταρρίψουμε το αεροσκάφος, εγκαταλείψαμε αμέσως την τοποθεσία μας μαζί με τον εξοπλισμό. Όσο πιο γρήγορα μετατοπίζεσαι, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις να επιβιώσεις. Το κάναμε 24 φορές στη διάρκεια των τριών μηνών της εισβολής. Αυτή η τακτική έσωσε το στοιχείο μας. Κανένας από τη μονάδα μας δεν τραυματίστηκε».

Αφού ο Ντράγκαν Μάτιτς και οι σύντροφοί του κατέρριψαν το F-117A, ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο ζήτησαν από την ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας Γιογκοσλαβίας να επιστραφούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους στις ΗΠΑ. Φυσικά η απάντηση του Βελιγραδίου ήταν αρνητική.

Σήμερα το καταρριφθέν “Stealth” εκτίθεται στο μουσείο της αεροπορίας.

Άρχισαν την παραγωγή των “Stealth” για να τα πουλήσουν στους συμμάχους τους ανά τον κόσμο, πιστεύει ο Ντράγκαν Μάτιτς. Το αεροσκάφος αυτό είναι εξωφρενικά ακριβό, στοιχίζει πάνω από 50 εκατομμύριο δολάρια το καθένα. Πολλά έχουν ειπωθεί για τα “Stealth”, αλλά όλα αυτά είναι προβολή που κάνει το Πεντάγωνο, υποστηρίζει ο Σέρβος στρατιωτικός και προσθέτει: «Δεν έχει υψηλή ταχύτητα, δεν έχει καλή προστασία και φέρνει μόνο δύο βόμβες. Άλλο ένα ελάττωμα αυτού του «πουλιού» είναι ότι πάντοτε πλησιάζει πολύ στο στόχο του για να καταφέρει το θανατηφόρο πλήγμα του».

ΕΡΩΤΗΣΗ: - Γιατί, κατά τη γνώμη σας, οι χώρες του ΝΑΤΟ άρχισαν τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας;

ΜΑΤΙΤΣ: - Πρώτον, για να μας τιμωρήσουν για το Κόσοβο. Δεύτερον, για να δοκιμάσουν τα νέα τους όπλα σε συγκεκριμένες συνθήκες της μάχης και επιπροσθέτως να έχουν ευκαιρία να απαλλαγούν από τα παλαιά αποθέματά τους για να παραγγείλουν καινούργια. Ως αποτέλεσμα η  αμερικανική πολεμική βιομηχανία πήρε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Πεντάγωνο ζητούσε πόρους και η κυβέρνηση τους εκταμίευε. Π. χ. στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας για πρώτη φορά δοκιμάστηκε βόμβα 2,5 τόνων. Η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε το 91-92, αλλά εμείς οι Σέρβοι πάλι ενοχλούσαμε τη Δύση και αποφάσισε να μας λυγίσει. Δεν πολέμησαν κατά του Μιλόσεβιτς, ήταν μόνο ένα πρόσχημα. Είχαν στόχο να λυγίσουν τον λαό, να καταστρέψουν τη χώρα και να τη θέσουν υπό τον έλεγχό τους. Και τί δε ρίξανε πάνω μας – και απεμπλουτισμένο ουράνιο και βόμβες διασποράς. Η γη μας έγινε ένα πολύγονο για τα πειράματα των ΝΑΤΟϊκών στρατηγών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...