Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΤΟ ΙΣΛΑΜ, Η ΤΡΟΜΟΫΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ...ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ (VIDEO)


1Του Μάνου Χατζηγιάννη

Ολά τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν αναφορικά με τη διεθνή τρομοκρατία. Οι ομοιότητες της σημερινής κατάστασης με αυτή προ δεκαετίας, που οδήγησε τον πλανήτη σε ένα γαΪτανάκι τρομοϋστερίας,  ανατριχιαστικές! Η δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν τον μετέτρεψε σε μάρτυρα και οι φονταμενταλιστές του Ισλάμ είναι εδώ διατεθιμένοινα χύσουν πολύ αίμα μέχρι “η Δύση να αφήσει ήσυχες τις μουσουλμαικές χώρες” όπως κυνικότητα ομολόγησε ο ένας εκ των δραστών της δολοφονίας του στρατιωτικού στο Λονδίνο. 

-Η Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο με τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη θυμίζει την επίθεση στο Μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας  στις 7/7/2005 όταν τρεις βόμβες που πυροδοτήθηκαν στο μετρό του Λονδίνου και άλλη μία σε ένα διώροφο λεωφορείο στην πλατεία του Τάβιστοκ, από τέσσερις μουσουλμάνους, μεγαλωμένους στη Βρετανία, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 56 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και των δραστών και τον τραυματισμό 700. Αιτία του χτυπήματός τότε τους ήταν η εμπλοκή της Βρετανίας στον Πόλεμο του Ιράκ. Κοινό σημείομε το πρόσφατο χτύπημα; Μουσουλμάνοι μεγαλωμένοι στη Βρετανία οι δράστες....

-Το χτύπημα στο Μαραθώνιο της Βοστόνης χαρακτηρίστηκε αυτομάτως “11η Σεπτεμβρίου της Βοστόνης”

-Τα επεισόδια στη Στοκχόλμη μεταξύ αστυνομίας και μεταναστών τα οποία συνεχίστηκαν χθες για έκτη βραδια θυμίζουν τα αντίστοιχα στα προάστια του Παρισιού προ λίγων ετών όταν ακόμη υπουργός Εσωτερικών ήταν ο Νικολά Σαρκοζί.


Και σαν να μην έφταναν μόνο αυτά το καζάνι βράζει...Τους τελευταίους μήνες οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών έχουν συλλάβει υπόπτους για τρομοκρατία ή έχουν προλάβει χτυπήματα.Προ λίγων μηνών στην Ισπανία η αστυνομία συνέλαβε δύο μέλη της Αλ Κάιντα στη Σαραγόσα και στη Μούρθια
Τα δύο άτομα πιστεύεται ότι είναι μέλη του τρομοκρατικού δικτύου Αλ-Κάιντα, το ένα είναι αλγερινής καταγωγής και το άλλο μαροκινής, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζοντας ότι και οι δύο συλληφθέντες ανήκουν σε ριζοσπαστική οργάνωση που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI).

Επίσης πρόσφατα η βελγική αστυνομία κατά τη διάρκεια καταδίωξης πυροβόλησε και σκότωσε ένα 39χρονο Αλγερινό, που προμήθευε όπλα σε τρομοκράτες.


Ολα αυτά προέρχονται από την ίδια μήτρα. Σήμερα όλοι  αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι είναι αδύνατη η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με χτυπήματα σε μεμονωμένους στόχους. Είναι απαραίτητος ο συντονισμός των προσπαθειών σε διεθνές επίπεδο.


Βέβαια υπάρχει και η άλλη πελυρά του νομίσματος. Η τρομοϋστερία επέστρεψε και μένει να δούμε αν μαζί της θα επιστρέψουν και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που ενίοτε εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και γεμίζουν τις τσέπες των εταιρειών οι οποίες μοσχοπουλάνε υπηρεσίες ασφαλείας!

Το ερώτημα είναι αν η διεθνής κοινότητα είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του ή απλά για μια ακόμη φορά να χτυπήσει τη γροθιά στο μαχαίρι. Θετικό πάντως είναι το γεγονός πως ο πλανητάρχης δήλωσε προχθες πως ότι ένας διαρκής πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας» θα «ήταν χαμένος εκ των προτέρων».
"Δεν μπορούμε να προσφεύγουμε στη στρατιωτική ισχύ όπου έχει τις ρίζες της μια ριζοσπαστική ιδεολογία. Τη απουσία μιας στρατηγικής που θα απομείωνε τον εξτρεμισμό στην πηγή του, ένας διαρκής πόλεμος--με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καταδρομέων, και την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων--θα ήταν εκ των προτέρων χαμένος και θα άλλαζε το πρόσωπο της χώρας μας», διαβεβαίωσε ο Ομπάμα στην ομιλία του σχετικά με την επανασχεδίαση της αντιτρομοκρατικής στρατηγικής της χώρας.

Κι αν όσον αφορά στην φονταμενταλιστική ισλαμική τρομοκρατία διακρίνεται έστω καταρχήν μια ψύχραιμη αντιμετώπιση, τι θα γίνει με τα...απόνερα που γεννά αυτή; Βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών ομάδων αποτέλεσε το περιστατικό του Λονδίνου, ενώ το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά! Το διαδίκτυο το οποίο γέννησε και το Νορβηγό μακελάρη Μπρέιβικ...

Δείτε το βίντεο από το περιστατικό του Λονδίνου: 



                               

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...