Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 2.688.300 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ.


 Πλήρη δικαίωση των προσπαθειών του Γιώργου Καρασμάνη, αποτελεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄1494/20-06-2013), και με την οποία χορηγούνται αποζημιώσεις συνολικού ύψους 2.688.300 ευρώ, στους πληγέντες ιδιοκτήτες κατοικιών, επαγγελματικών χώρων, αποθηκών, εγκαταστάσεων κλπ, από τις μεγάλες πλημμύρες της 25ης Φεβρουαρίου και της 4ης Μαρτίου στο Νομό μας.
          Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το μέγεθος και η έκταση των ζημιών, ο Βουλευτής, με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις αλλά και συνεχείς συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσίες, έθεσε ως αμετακίνητο στόχο, να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες ώστε, το συντομότερο δυνατόν, αυτή η Κ.Υ.Α. να υπογραφεί.
          Ειδικότερα το τελευταίο δεκαπενθήμερο, είχε σχεδόν ¨εγκατασταθεί¨ στο Υπουργείο Οικονομικών, πιέζοντας συνεχώς, προκειμένου να ξεπεραστούν – όπως και έγινε - τα προβλήματα από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως ως προς το ύψος της δαπάνης για τις αποζημιώσεις
Να σημειωθεί ότι, πέραν των αποζημιώσεων, η Κ.Υ.Α. προβλέπει και διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις που επλήγησαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις τους, όπως αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για ένα διάστημα και, στη συνέχεια, ρύθμισή τους σε μεγάλο αριθμό δόσεων. Ήδη, η αρμόδια κεντρική υπηρεσία του ΙΚΑ έχει ενημερωθεί, προκειμένου να ξεκινήσει έγκαιρα τις διαδικασίες για την παροχή των διευκολύνσεων.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσπάθεια του Γιώργου Καρασμάνη να πιέσει – και να καταφέρει – η Κ.Υ.Α. να πάρει ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 20η/6ου/2013, δηλαδή πριν από τον αναμενόμενο εκείνες τις ημέρες κυβερνητικό ανασχηματισμό. Τούτο διότι, εάν η Κ.Υ.Α. δημοσιευόταν μετά τον ανασχηματισμό, θα ακυρωνόταν και η χρονοβόρα διαδικασία υπογραφής νέας, θα ξεκινούσε από την αρχή.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                        25/06/2013

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...