Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

"ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ;"

  ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ:  «Τι περιμένετε για να εφαρμόσετε τον νέο Επενδυτικό Νόμο»;

          Εύλογο προβληματισμό στους επενδυτικούς κύκλους, αναστάτωση αλλά και απορίες, έχει προκαλέσει η ανεξήγητη καθυστέρηση της εφαρμογής του επενδυτικού Νόμου (4146/13), που αφορά στην τροποποίηση των Αναπτυξιακών Νόμων 3299/04 και 3908/11 και ο οποίος δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στιε 18 Απριλίου 2013.
          Το εκπληκτικό είναι ότι, ενώ έχει οριστεί και καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο η 18η Ιουνίου, μέχρι σήμερα – δέκα μόλις μέρες πριν την εκπνοή της – το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο παραμένει κλειστό (!) και ουδείς εκ των ενδιαφερομένων υποψήφιων επενδυτών μπορεί να υποβάλλει σχετική αίτηση!!
          ΕΠΕΙΔΗ, ειδικότερα σε μια περίοδο που η χώρα δοκιμάζεται από δεινή οικονομική κρίση και, κοινή παραδοχή είναι, ότι μονόδρομο στην αντιμετώπισή της αποτελούν οι επενδύσεις…
          ΕΠΕΙΔΗ, η ίδια φιλοσοφία του επενδυτικού Νόμου, συνίσταται ακριβώς στις ¨φαστ τρακ¨ - δηλαδή στις μη χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες (γι’ αυτό άλλωστε έθεσε και την ¨σφιχτή¨ χρονικά καταληκτική ημερομηνία της 18ηςΙουνίου…
          ΕΠΕΙΔΗ, οι δια των επενδύσεων ανάπτυξη, μπορεί να ¨φρενάρει¨ την γεωμετρική αύξηση της ανεργίας στ χώρα μας,     
          ΕΠΕΙΔΗ, εκατοντάδες είναι οι υποψήφιοι επενδυτές των οποίων η δραστηριοποίηση θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας…
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός
-         Ποιος είναι ο λόγος που ο συγκεκριμένος επενδυτικός Νόμος παραμένει ανεφάρμοστος;
-         Τι νόημα είχε ο ορισμός της καταληκτικής ημερομηνίας της 18ης Ιουνίου, εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους
-         Εάν και πότε, στα πλαίσια του ως άνω Νόμου, θα δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλουν τις προτάσεις τους.  

Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης

Βουλευτής Πέλλας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...