Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


      Ανοικτή πολιτική συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στα Γιαννιτσά στην Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ.

      Ομιλητής ήταν ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, που έκανε αναφορά στις Αποφάσεις του πρόσφατου 19ου Συνεδρίου του Κόμματος, τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα :
        «Οι πρόσφατες εξελίξεις με το λουκέτο στην δημόσια τηλεόραση δεν αφορούν μόνο την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους σ’αυτή. Αφορά το σύνολο των εργαζομένων με άλωση των εργασιακών σχέσεων με ατομικές συμβάσεις εργασίας και μισθούς πείνας.
         Η πραγματική διαχωριστική γραμμή δεν είναι ανάμεσα στο “μνημόνιο-αντιμνημόνιο”, αλλά ανάμεσα στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού, στους εργάτες, στους ανέργους, στους αυτοαπα-σχολούμενους, στους νέους, στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, στη λαϊκή πλειοψηφία που παράγει τον πλούτο από τη μια και από την άλλη σε μια χούφτα εκμεταλλευτές βιομηχάνους, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες που κλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί, γι’ αυτό όλοι αυτοί είναι παράσιτα.
       Το ΚΚΕ σ’ αυτές τις συνθήκες που ο καθένας μπορεί να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, που κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει, σ’ αυτές τις συνθήκες λέει καθαρά, αποφασιστικά, κατηγορηματικά: υπάρχει φιλολαϊκή λύση εξόδου από την κρίση κι αυτή είναι η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, η μόνη ρεαλιστική που συμφέρει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
      Αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό-κοινωνικό έλεγχο για την κοινωνικοποίηση των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων».
       Κάλεσε τέλος ο Νίκος Χριστάνης σε «συμπόρευση με το ΚΚΕ, χωρίς προαπαιτούμενο  την πλήρη συμφωνία με το Πρόγραμμά του, αλλά με στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας. Η Ελλάδα δεν είναι ψωροκώσταινα. Έχει συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, πολυάριθμο ικανό εργατικό δυνα-μικό, επιστημονικό δυναμικό, δυνατότητα να θρέψει το λαό της. Άλλη εξουσία χρειάζεται, εργατικό – λαϊκό κράτος χρειάζεται, δημοκρατία στους χώρους δουλειάς χρειάζεται, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, ανάπτυξη σε όφελος του λαού».





                         Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...