Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ.

Την αναγκαιότητα της σύνδεσης του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό και την ύπαρξη σωστού σχεδιασμού προκειμένου να δοθεί τέλος στην απομόνωση της περιοχής από τα μεγάλα αστικά κέντρα και το σύγχρονο οδικό δίκτυο που διαθέτει η χώρα εξέφρασε ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης.
Σε συνέχεια των επαφών που είχε με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Α.Ε.  κ. Σαββαϊδη Παρασκευά ο κ. Σταμενίτης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Καλογιάννη προκειμένου να του θέσει το ζήτημα αλλά και να ενημερωθεί ο ίδιος για τις προθέσεις που έχει η ηγεσία του Υπουργείου αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα.
Ο κ. Σταμενίτης κατέθεσε εκ νέου την πρόταση του και ζήτησε τον καθορισμό με νέα χάραξη α. της οδού Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια – Νησέλι, και την ένταξη αυτής στο δίκτυο καθέτων της Εγνατίας Οδού, και β. του τρίτου κομματιού Βέροια – Νάουσα (σύνδεση κάθετης με Εγνατία Οδό ), ώστε ο Νομός Πέλλας να έχει ολοκληρωμένη σύνδεση με την Εγνατία Οδό.  Ο Βουλευτής τόνισε ότι, αφού γίνει ο καθορισμός και η χάραξη των διαδρομών, να ξεκινήσει έγκαιρα η διαδικασία της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών, με σκοπό να ενταχτούν τα έργα στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή οι πόροι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι και ως εκ τούτου ο άμεσος σχεδιασμός αποτελεί αναγκαιότητα, ώστε να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα απορρόφησης των διατιθέμενων κονδυλίων. Τόνισε μάλιστα ότι ο Νομός Πέλλας είναι ο μοναδικός νομός που δε διαθέτει σύνδεση με την Εγνατία Οδό, γεγονός που τον καθιστά αποκομμένο από το πιο σύγχρονό οδικό δίκτυο που διαθέτει η χώρα και ταυτόχρονα επηρεάζει αρνητικά τόσο την τοπική οικονομία, όσο και τον τουρισμό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...