Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΑΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.




Ο σημαντικότερος στόχος για την οικονομία του νοτιοσλαβικού κράτους αποτελεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο πωλείται και πάλι, σημειώνει η νοτιοσλαβική εφημερίδα Dnevnik.


Η Ελλάδα υπό την πίεση των διεθνών χρηματοπιστωτικών ελέγχων αναγκάσθηκε να πουλήσει μέρος των οικονομικών δυνατοτήτων της. Μέχρι στιγμής, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν δείξει για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Κινέζοι και Ρώσοι επενδυτές, αλλά υπάρχει δυνατότητα και το νοτιοσλαβικό κράτος να χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία, γράφει η νοτιοσλαβική εφημερίδα Dnevnik.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιδιωτικοποίηση του φορέα του Λιμανιού θα αυξήσει την ποιότητα των υπηρεσιών, ανεξάρτητα αν ο νέος ιδιοκτήτης είναι Ρώσος, Κινέζος ή εταιρείες της Νοτιοσλαβίας. Όπως συνέβη και στον Λιμένα του Πειραιά, που μέρος του αποκτήθηκε από τους Κινέζους. Ωστόσο, δεν αναμένονται αυξήσεις στις τιμές, όπως επισημαίνεται.


«Είναι η καλύτερη επιλογή. Με τη συμμετοχή μας στη μετοχική σύνθεση του Λιμένα Θεσσαλονίκης, μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά η απόδοσή του. Τα πάντα εξαρτώνται από το προσφερόμενο μοντέλο της ιδιωτικοποίησης, το πλαίσιο παραχώρησης ή των πωλήσεων των μετοχών. Όσον αφορά την παραχώρηση, εμείς δεν είμαστε ανταγωνιστικοί, προηγούνται, όμως, σπουδαίοι παίκτες, γιγάντιες ρωσικές και κινεζικές εταιρείες», είπε ο Ζόραν Αρναούτ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ‘Fershped’.





ΠΗΓΗ...The Hellenic Information Teamhttp://lithosfotos.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...