Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ.


Θλίψη και σκεπτικισμό γεννούν τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας, αναφορικά με τα μικρά παιδιά που καλύπτουν θέσεις οικιακών εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.
   Σύμφωνα με την έκθεση, περισσότερα 10,5 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον πλανήτη εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που παράλληλα με την παιδική εργασία έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα κακοποίησης από τους εργοδότες τους.
   Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι κάτω των 14 ετών, δεν έχουν σχεδόν καμία πρόσβαση στην εκπαίδευση, ενώ σε ένα ποσοστό που ξεπερνά το 70% πρόκειται για νεαρά κορίτσια, αναφέρει ο Οργανισμός.

   Στην έκθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, τονίζεται παράλληλα πως τα παιδιά αυτά δεν είναι θύματα μονάχα σωματικής βίας, αλλά συχνά και σεξουαλικής.
   «Εργάζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των εργοδοτών τους, αλλά και της κοινωνίας που αρνείται να δει τι προσφέρουν ως εργασία», επισημαίνει η έκθεση. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...