Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.


1Του  Grace Treston
Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος


O Αυστραλός AJMiller ισχυρίζεται ότι είναι η 2η ενσάρκωση του Ιησού Χριστού από τη Ναζαρέτ. Ο πρώην προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαδίδει εδώ και λίγο καιρό ότι είναι ο υιός του θεού. Ήδη έχει αποκτήσει οπαδούς απ’ όλη την Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο, οι οποίοι τον αναγνωρίζουν ως τον Μεσσία.
Ο AJ ζει στο Κουίνσλαντ και διαδίδει τη δική του εκδοχή της «Θείας Αλήθειας», την οποία θεωρεί ότι ο κόσμος θα πρέπει να μάθει. Ο Millerλέει ότι θυμάται ένα μεγάλο μέρος της ζωής του πριν 2000 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των θαυμάτων και της σταύρωσής του. 
Τον AJ βοηθά στο έργο του η σύντροφος του Μαίρη Λακ η οποία πιστεύει ότι είναι η Μαρία η Μαγδαληνή.
Ο Μίλλερ δέχεται «δωρεές» από δεκάδες μανιώδεις οπαδούς του οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους και τα σπίτια τους και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή για να είναι πιο κοντά στονAJ και τη Μαίρη.

«Είμαι ο Χριστός» λέει και Νοτιοαφρικανός

1

Ένας άνθρωπος από τη Νότια Αφρική ισχυρίζεται ότι είναι η «μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού», μια είδηση που έρχεται μετά από μια εβδομάδα από την ανακοίνωση ενός ανθρώπου στην Αυστραλία ότι είναι αυτός ο «Ιησούς Χριστός».

«Δεν θα πεθάνω ποτέ, καθώς ο Θεός μου έδωσε μια εντολή», δήλωσε ο Moses Hlongwane σε συνέντευξή του στο Κανάλι eNews Channel Africa. Ο άνθρωπος, που ζει στη βόρεια πόλη KwaZulu-Natal, έχει προσελκύσει κοντά του πάνω από μια ντουζίνα οπαδούς, οι οποίοι του δίνουν χρήματα με την ελπίδα ότι το μήνυμά του θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.
Ο Hlongwane λέει ότι μοιάζει πολύ με τον Ιησού, ξοδεύοντας χρόνο στην έρημο, όπου «νίκησε τον Σατανά» και «αναστήθηκε ως Υιός του Θεού».

"Ήμουν σε αυτό το δωμάτιο από το 1992 και έχουν περάσει 22 χρόνια μαχών με το διάβολο και τον νίκησα", λέει ο Νοτιοαφρικανός. «Όπως σας έχω πει ποτέ δεν θα γνωρίσω θάνατο και ετοιμάζομαι τώρα για το άνοιγμα των τάφων και τη θεραπεία των τυφλών και των κουτσών".
Το eNews Channel Africa πήρε συνέντευξη από έναν οπαδό του, τον 84χρονο Paul Sibiya, ο οποίος είπε ότι ο ίδιος δίνει ολόκληρη τη σύνταξή του για τον άνθρωπο που πιστεύει ότι είναι ο μετενσαρκωθείς Υιός του Θεού.

"Είμαι ένας συνταξιούχος, όμως, δεν χρησιμοποιώ την σύνταξή μου για να υποστηρίξω τη σύζυγό μου, αλλά τη δίνω στο βασιλιά των βασιλιάδων ως οικονομική ενίσχυση," είπε ο Sibiya. Η σύζυγός του, Alfin, είπε ότι ο σύζυγός της, πιστεύει ότι έχει «κάνει μια θυσία για την ψυχή του». Μερικοί από τους μαθητές είναι νέοι ως 14 ετών και λένε ότι θέλουν όλος ο κόσμος να «αναγνωρίσει τον Hlongwane ως το νόμιμο Ιησού Χριστό».


Και τρίτος…

1

Πάντως για να επιστρέψουμε στον Hlongwane, φαίνεται ότι έχει και άλλον «ανταγωνιστή» και μάλιστα μέσα στη Νότια Αφρική, καθώς ένας 48χρονος, ο Phetole Selepe, από το χωριό Dan έξω από την Tzaneen στη Limpopo της Νότιας Αφρικής ισχυρίζεται και αυτός ότι είναι ο «Ιησούς Χριστός».

Ο Selepe υποστηρίζει ότι τον έστειλαν οι πρόγονοί του για να σώσει τον κόσμο.
Από το 2004 ζούσε παράνομα στις όχθες του ποταμού Letaba και ο δήμος προσπάθησε μάταια να τον ξεφορτωθεί. Τον συνέλαβαν συνολικά οκτώ φορές. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μπορεί λέει να αναστήσει ανθρώπους, να συγχωρήσει αμαρτίες και - σύντομα – να εξουσιάζει τον κόσμο, ιδίως εκείνον των εχθρών του. Ο «Χριστός» λέει ότι δεν του επιτρέπεται να είναι με γυναίκα και του επιτρέπεται μόνο να επιβιώνει με ψωμί, τα ψάρια και μπανάνες.


Σχόλιο
Η ειδωλοποίηση ενός ανθρώπου και η δημιουργία μιας σέκτας, ακόμα μιας καταστροφικής λατρείας, βρίσκεται στα σκαριά. Πώς θα εξελιχθεί κανείς δεν γνωρίζει.
Εκείνο που προκαλεί ανησυχία, είναι η παραπλάνηση ανυποψίαστων συνανθρώπων μας οι οποίοι, είτε από άγνοια είτε από άλλη αδυναμία παρασύρονται στα πλοκάμια επιτήδειων απατεώνων οι οποίοι κατεργάζονται και μεθοδεύουν τις σκοτεινές και υποχθόνιες επιδιώξεις τους. Απώτερος σκοπός τους, αφού δελεάσουν τα ανύποπτα θύματά τους με το πρόσχημα της θρησκείας, είναι η κάθε μορφής εκμετάλλευση των οπαδών τους, σωματική, ψυχική, πνευματική, οικονομική.

Δεν είναι η πρώτη φορά και ούτε θα είναι η τελευταία, που κάποιος αυτοανακηρύσσεται μεσσίας ή ισχυρίζεται ότι αποτελεί τη δευτέρα παρουσία του Χριστού στη γη. Τέτοια φαινόμενα έχουν γίνει κατά καιρούς γνωστά και οι τραγικές τους συνέπειες φανερώνονται είτε με μαζικές αυτοκτονίες, είτε με εξαφανίσεις μελών από τις οικογένειές τους, παιδεραστία, καταρράκωση της προσωπικότητας του ατόμου, καταπάτηση των δικαιωμάτων του, αποκοπή από το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον, απώλεια της ψυχής του.

Τι μας είπε όμως ο ίδιος ο Κύριος για την ένδοξη Δευτέρα Παρουσία Του; «Προσέχετε να μη σας πλανήσει κανείς... Εάν σας πει κανείς, να, εδώ είναι ο Χριστός, ή εδώ, μη πιστεύσετε. Διότι θα αναφανούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες, ώστε να πλανήσουν αν είναι δυνατόν και αυτούς τους εκλεκτούς. Ιδού, σας τα προείπα. Αν λοιπόν σας πουν, να, στην έρημο είναι ο Μεσσίας, μη βγείτε να τον συναντήσετε. Αν πάλι σας πουν, να ο Χριστός είναι μέσα σε ιδιαίτερα δωμάτια, μη πιστεύσετε. Διότι, ούτε κρυμμένος σε δωμάτια, ούτε σε μέρος ερημικό θα παρουσιασθεί ο Μεσσίας, αλλά καθώς η αστραπή βγαίνει από το ανατολικό σημείο του ορίζοντα και φαίνεται αμέσως έως το αντίθετον δυτικό σημείο, έτσι (φανερά) θα γίνει και η παρουσία Του. Θα γίνει αμέσως παντού και σε όλους αισθητή» (Ματθ. 24,  23 – 27).




ΠΗΓΗ...thedailyshift.com &.ppu.org.cy

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...