Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

"ΟΡΚΙΣΤΗΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ".

Click on the slide!
Την ώρα που Σαμαράς και Βενιζέλος «βυθίζονται» στα τεφτέρια γράφοντας και σβήνοντας ονόματα  για τον ανασχηματισμό, ο Ιβάνοφ  δίνει όρκο για ένα όνομα για τα Σκόπια, αυτό της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»
Την θέση του για το ζήτημα της ονομασίας ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Η θέση μου για το ζήτημα της ονομασίας είναι: "Δημοκρατία της Μακεδονίας" - erga omnes (έναντι όλων). Εγώ ορκίστηκα ενώπιον του Συντάγματος για αυτό».
Ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε ότι η χώρα του έχει εποικοδομητική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας και αυτό, όπως πρόσθεσε, το γνωρίζει και ο Μάθιου Νίμιτς.«Έχουμε βρει τρόπους να υλοποιήσουμε τα στρατηγικά συμφέροντα των πολιτών της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας". Για όσο καιρό είναι αυτά τα στρατηγικά συμφέροντα, θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύση. Εν τω μεταξύ, βλέπετε τι αντιμετωπίζουμε.


Μας χρειάζεται στήριξη από τους πολίτες. Πρέπει οι πολίτες να εκφράσουν τη θέση τους. Εάν έχουμε μια ηχηρή κοινή γνώμη, η οποία εκφράζει δημόσια τις θέσεις της, θα έχουμε αέρα στα πανιά μας για να προχωρήσουμε», ανέφερε.Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ είπε ότι έχει τακτικές επαφές και συναντήσεις με τους προέδρους των γειτονικών χωρών, με εξαίρεση τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.


«Δεν μετράω πλέον τις προσκλήσεις που απηύθυνα στο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τον καλώ για να πιούμε ένα καφέ, τίποτα άλλο. Να δείξουμε στους ανθρώπους ότι είμαστε γείτονες, ότι δεν πρέπει να διαφωνούμε, αλλά ότι μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, έτσι όπως κάθισαν πριν από μερικές ημέρες οι πρόεδροι της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και του Κοσόβου Ατιφέτε Γιαχγιάγκα στη Μπρατισλάβα. Κάθε φορά, η απάντηση είναι αρνητική», κατέληξε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...