Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

“ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα με θέμα «Ολυμπιακές αξίες», που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου.
           Εκτός από τις εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές, το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε και βραβεύσεις σε κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, που τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην προώθηση των ολυμπιακών αξιών και του “ευ αγωνίζεσθαι”. Τιμήθηκαν ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης (Ολυμπιακοί Αγώνες Ατλάντα, 1996), ο Διεθνής Πρωταθλητής Χιονοδρομίας Αθανάσιος Τσακίρης (Αθλητής Ε.Ο.Σ. Δράμας), ο 3ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ποδηλασίας Στυλιανός Βάσκος (1992), ο Προπονητής Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας Στάθης Γεροσιδέρης, η Προπονήτρια της Ελληνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Χρυσάνθη Στεφανίδου (1η θέση στους Special Olympics, Αθήνα 2011), ο βραβευμένος με 1ο βραβείο σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Έκθεσης Μάριος Χατζηδήμου (μαθητής Γ΄Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Γιαννιτσών) και  η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.).
           “Ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας, είναι ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο για την παγκόσμια Ολυμπιακή οικογένεια, αλλά και για τη χώρα μας, καθώς αυτή την επετειακή ημέρα τιμάται η διοργάνωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τις ολυμπιακές αξίες και τα υψηλά ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και του αλληλοσεβασμού. Αυτά τα ιδανικά αποτελούν και σήμερα τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζουμε τη σύγχρονη Ελλάδα, όπου μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι και προσηλωμένοι στον κοινό στόχο, θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση και να πάμε τη χώρα μας μπροστά. Στα πρόσωπα των διακεκριμένων ανθρώπων του αθλητισμού που τιμήσαμε σήμερα βλέπουμε τους απλούς Έλληνες, που δεν σταματούν να αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο”, τόνισε, μιλώντας στην τελετή βράβευσης των αθλητών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
           Ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει. Ο αθλητισμός διαμορφώνει συνειδήσεις και διαπλάθει τους χαρακτήρες των νέων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που, με αυταπάρνηση, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, εξακολουθούν να φέρνουν διακρίσεις και να τιμούν τον ελληνικό αθλητισμό εντός και εκτός συνόρων”, δήλωσε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού στην Μ. Ε. Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ, Βασίλης Ανατολίτης.
           Στο πλαίσιο της ημερίδας, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ.Άνθιμο, τo μέλος της Επιτροπής «Ευ Αγωνίζεσθαι» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρο της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης Θωμά Τιμαμόπουλο, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για θέματα Αθλητισμού στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βασίλειο Ανατολίτη, τη Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης Κυριακή Ουδατζή, τον καθηγητή Αθλητιατρικής ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ Αστέριο Δεληγιάννη και το διδάκτορα Κοινωνιολογίας και εμπειρογνώμονα της Ε.Ε. Ιωάννη Νασιούλα.

           Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η εφημερίδα Metropolis και οι ραδιοφωνικοί σταθμοίMetropolis, Rock Fm και Arena.

           Χορηγός της ημερίδας ήταν η εταιρεία FARCOM

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...