Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2020.

Κωνσταντινούπολη, Μαδρίτη και Τόκιο διεκδικούν τους Ολυμπιακούς του 2020
Στην τελική ευθεία για την επιλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, έχουν μπει τα μέλη της ΔΟΕ. Την Τετάρτη στη Λοζάνη, οι τρεις υποψήφιες πόλεις ενώπιον των μελών της ΔΟΕ, είχαν από μιάμιση ώρα για να κάνουν την παρουσίασή τους.  Πρώτη ξεκίνησε η Κωνσταντινούπολη, ακολούθησε η Μαδρίτη και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με το Τόκιο.
Στα πρώτα 45 λεπτά τα μέλη της κάθε υποψήφιας πόλης εκφωνούσαν τους λόγους τους και παρουσίαζαν το σχετικό βίντεο, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο ακολουθούσαν οι ερωτήσεις από τα μέλη τη ΔΟΕ, σχετικά με θέματα ασφάλειας, διαμονής, εγκαταστάσεων, κλιματολογικών συνθηκών και πολλά άλλα. Το επόμενο 48ωρο αναμένεται η τελική συνεδρίαση.  Τα μέλη θα δώσουν τα συμπεράσματά τους στην εκτελεστική επιτροπή, και στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί η πόλη που θα διαδεχτεί το Ρίο, στη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Αυτές τις μέρες, η ΔΟΕ έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη τεχνική ανάλυση από τις συγκεκριμένες πόλεις και είναι φανερό πως η Ιαπωνία, συγκέντρωσε τα περισσότερα θετικά σχόλια, ιδιαίτερα για τα τεχνολογικά…θαύματα που είναι έτοιμη να παρουσιάσει. Άλλωστε σε αυτό το πλεονέκτημα στάθηκαν ιδιαίτερα οι Γιαπωνέζοι σε συνδυασμό με την οικονομική και πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Η Κωνσταντινούπολη ποντάρει πολύ στο οτι η γέφυρα Ευρώπη - Ασία ενώνει τους λαούς, όπως και το γεγονός ότι ποτέ μουσουλματικό κράτος δεν έχει διοργανώσεις τους αγώνες. Παρά τις διαδηλώσεις κατά του Ταγίπ Ερντογάν στην πλατεία Ταξίμ αλλά και σε πολλά μέρη της χώρας, οι διοργανωτές εγγυήθηκαν την ασφάλεια των αγώνων και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια.

Το μεγάλο αουτσάιντερ είναι η Μαδρίτη, που έχει μεν το μικρότερο (και με διαφορά) μπάτζετ από τις τρεις υποψήφιες πόλεις, όχι μόνο λόγω της κρίσης που μαστίζει ιδιαίτερα την Ισπανία αλλά και επειδή το 80% σχεδόν των εγκαταστάσεων είναι έτοιμο, καθώς προϋπάρχουν και απλά (σε ορισμένες) χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις. Οι έτοιμες εγκαταστάσεις είναι και το βασικό πλεονέκτημα της ισπανικής πρωτεύουσας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...