Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 4.7R ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.








Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.45 νότια - νοτιοανατολικά της
 Κοζάνης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά της Κοζάνης και 287 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 14 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ωστόσο, σύμφωνα με τους κατοίκους που επικοινώνησαν με το zougla.gr, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή.

Οι κάτοικοι θορυβήθηκαν, δεδομένου ότι έχουν ακόμη ζωντανές στη μνήμη τους τις εικόνες του καταστροφικού σεισμού, μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που είχε σημειωθεί το Σάββατο 13 Μαΐου του 1995.

Στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου ο σεισμός 

Ο σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Χουλιάρας δήλωσε στο zougla.gr πως το φαινόμενο παρακολουθείται, ενώ πρόσθεσε πως ο σεισμός εντοπίζεται κοντά στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου του ποταμού Αλιάκμονα στον Νομό Κοζάνης.



Αισθητή η δόνηση σε όλη τη Δ. Μακεδονία 

Σύμφωνα με τον κ. Άρη Σαμαρά, δημοσιογράφο του kozan.gr, ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, ενώ διήρκεσε 4 - 5 δευτερόλεπτα. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο zougla.gr, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.





(Το επίκεντρο του σεισμού)

Στις 13.51, πέντε λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση των 4,7R, ακολούθησε μία ασθενής δόνηση μεγέθους 3R, κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού, όπως αναφέρεται από το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο. 





(Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στην Κοζάνη)


(Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στον Πεντάλοφο Κοζάνης)




ΠΗΓΗ...http://www.zougla.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...