Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΔΟΣΗ 95 ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΗΤΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ.

Σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου, παρουσία του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Θεοδωρίδη Αναστάσιο και του Υπευθύνου Έργων της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. κ. Λάμπρου Πετρόπουλου, παραδόθηκαν 95 κάδοι ανακύκλωσης υλικών, οι οποίοι και θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευασιών στη Δημοτική Ενότητα Εξαπλατάνου.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται από την εταιρεία και καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου για την έναρξη και τη σημασία του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευασιών.
Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν οι κάδοι σε όλες τις τοπικές κοινότητες και θα ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε και την επιστολή του Δημάρχου προς τους δημότες για την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης στη δημοτική ενότητα Εξαπλατάνου:

Αγαπητοί Συμπολίτες,

   Η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων στην σημερινή εποχή, αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα και προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας.
   Συμμετέχοντας στα προγράμματα ανακύκλωσης μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων. Περισσότερο από το 60 % των οικιακών απορριμμάτων είναι ανακυκλώσιμα, δηλαδή μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί η πρώτη ύλη από την οποία είναι κατασκευασμένα.
   Διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα, επιτυγχάνουμε την αποσυμφόρηση των κάδων, μειώνουμε το κόστος συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Δήμου Αλμωπίας. Ακόμη, προστατεύουμε το περιβάλλον και αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας, καθώς η διαχείριση των αποβλήτων είναι και δείκτης πολιτισμού. 
   Γι’ αυτό, λοιπόν, αγαπητοί συμπολίτες μου, σας καλώ όλους, να αγκαλιάσουμε, με ευθύνη και συνέπεια, αυτήν την προσπάθεια, για να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τον τόπο μας και την Αλμωπία μας.
   Η  προστασία του περιβάλλοντος, φίλοι συμπολίτες, είναι υπόθεση όλων μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Δημήτρης Πασόης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...