Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ - APURIMAC ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2013


ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ  - APURIMAC

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2013
Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013
Ώρα έναρξης: 21:30

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους και την κυκλοφορία του digital single “Mi Ultimo Tango En Atenas” που σημείωσε μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως, η Έλλη Πασπαλά και οι Apurimac συνεχίζουν την κοινή τους πορεία. 
Παρουσιάζουν τις γνωστές δημιουργίες της Πασπαλά διασκευασμένες  σε latin ρυθμούς καθώς και ττραγούδια από τη δισκογραφία των APURIMAC.

Παίζουν οι μουσικοί: 
Daniel Armando (κρουστά, ινδιάνικα πνευστά, κιθάρα, φωνή)
Δημήτρης Βαρελάς (μπάσο)
Pedro Fabián Cordova (κρουστά, ινδιάνικα πνευστά και έγχορδα, φωνή)
Μάκης Παπαγαβριήλ (κιθάρα, κρουστά, φωνή)
Σταύρος Λίνος (πλήκτρα, κρουστά)
Δημήτρης Καραγιάννης (άλτο, σοπράνο, τενόρο σαξόφωνο, κρουστά)
Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα, κρουστά) 

Έλλη Πασπαλά
Από την Αστόρια περνά την γέφυρα για το Manhattan School of Music (σπουδάζοντας παράλληλα τραγούδι με την σοπράνο Judith Raskin και υποκριτική με τον ηθοποιό William Hickey), διασχίζει τα σύνορο του Καναδά για συναυλίες και παραστάσεις όπερας, και αρχές του 1982 αμέσως μετά την συμμετοχή της στην όπερα «Μήδεια» του Gavin Bryars σε σκηνοθεσία Robert Wilson, περνά και τον Ατλαντικό και επιστρέφει στη χώρα των γονιών της. Για τα έξι επόμενα χρόνια καθιερώνεται ως βασική συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι. Η Πορνογραφία, Οι Μπαλάντες της Οδού Αθηνάς, Μεμέντ γεράκι μου, Η Ρωμαϊκή Αγορά, Η Λαϊκή Αγορά αλλά και η συμμετοχή της στις παραστάσεις του Σείριου, δεν είναι παρά μόνο οι υπέρτιτλοι σε μια βαθιά και καθοριστική σχέση μαθητείας και ταυτότητας δίπλα στον Μάνο Χατζιδάκι.
Τέλη του 1988, ο πρώτος της προσωπικός δίσκος Στη λάμψη του φεγγαριού. Ακολουθούν πολλές νέες συνεργασίες και περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 διευρύνει ακόμα περισσότερο τα όρια τόσο της μουσικής αναζήτησης όσο και της ανατροπής: από το Χάραμα στην Καισαριανή με την Δήμητρα Γαλάνη βρίσκεται στο Μέγαρο Μουσικής, από τον Βασίλη Τσιτσάνη περνά στον Tom Waits. Μίκης Θεοδωράκης, Διονύσης Σαββόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Σταμάτης Κραουνάκης, Στάμος Σέμσης, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Νότης Μαυρουδής, Νίκος Κυπουργός, Active Member είναι μερικοί από τους δημιουργούς με τους οποίους συνεργάζεται αυτή την περίοδο. Ακολουθούν ο δίσκος Για την συνήθεια του έρωτα, ένας από τους σημαντικότερους προσωπικούς της δίσκους, σε μουσική του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, παραστάσεις που ξεχωρίζουν όπως Οι Μουσικές του Κόσμου με την Μαρία Φαραντούρη και την Σαβίνα Γιαννάτου και ο δίσκος της Trio (Έλλη Πασπαλά, David Lynch, Σταύρος Λαντσιας). Έπονται τα Φτηνά τσιγάρα, καλοκαίρια στην Πράγα, μουσικές διαδρομές από την Faithful στους Faithless, περιοδείες με το Trio, συνεργασίες στην δισκογραφία, στην σκηνή, στο θέατρο και στην οθόνη με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο. Ένας ακόμη προσωπικός της δίσκος με τον Στάμο Σέμση Σε ποιό θεό να πιστέψω, Ένα τσίρκο κάλπικο, και ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, από το οποίο έκτος των άλλων, προέκυψε και η συνεργασία με τους Raining Pleasure στα νέα Reflections. 
 Έχοντας χορέψει έναν Χορό τον Άστρων με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Ελένη Ζιώγα και μετά από μία δεύτερη συνάντηση με τις Φαραντούρη και Γιαννάτου, ακολουθεί μία μεγάλη περιοδεία με τον Σταύρο Ξαρχάκο.  Εδώ και δύο χρόνια η συνεργασία της με τον πιανίστα Τάκη Φαραζή έχει αποκαλύψει την μεγάλη εκφραστική της δύναμη και ωριμότητα σε τραγούδια ξένων δημιουργών όπως Tom Waits, Leonard Cohen, Rufus Wainwright, George Gershwin, Cole Porter και άλλων. Το πιο πρόσφατο «μουσικό» της ταξίδι την έχει πάει στης μουσικές της Λατινικής Αμερικής με το συγκρότημα Apurimac. Το τραγούδι τους ‘Mi ultimo tango en Atenas’
ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους διαδικτυακά με μεγάλη επιτυχία.



Ανάμεσα στην δισκογραφία και τη σκηνή, πάντα στο δρόμο, εκεί όπου δοκιμάζεται
διαρκώς η μουσική σχέση με τους δημιουργούς, με το κοινό και, εν τέλει, με τον τρόπο να υπάρχει κάνεις μουσικά.


APURIMAC
Το συγκρότημα APURIMAC ξεκίνησε το 1983, όταν ακόμα η λατινοαμερικάνικη μουσική στην Ελλάδα ήταν «εξωτικό είδος». Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, καθιερώθηκαν σαν ένα από τα μακροβιότερα  live group της Ελλάδας παίζοντας ζωντανά σε περισσότερες από 1000 συναυλίες.
Το πρόγραμμά τους περιέχει ένα συνδυασμό από μουσική και τραγούδια της δισκογραφίας τους, διασκευές σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών και γνωστά παραδοσιακά κομμάτια από τη μουσική γκάμα της Λατινοαμερικάνικης ηπείρου και διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες. Χρησιμοποιούν παραδοσιακά όργανα με ποικιλία ηχοχρωμάτων, ενώ συνδυάζουν τις λεπτές παραδοσιακές αποχρώσεις της Ινδιάνικης μουσικής των Άνδεων με το δυναμισμό του Αφροκουβάνικου ρυθμού της Καραϊβικής.

Η δισκογραφική τους πορεία:
1986, ηχογραφούν το «ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ» με διασκευασμένα παραδοσιακά ινδιάνικα  τραγούδια από τις Άνδεις. 
1989, παρουσιάζουν το «ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΜΠΡΑΧΑΜΕΣ» με τη συμμετοχή του Λουκιανού Κηλαϊδόνη. (ΜΙΝΟΣ)
1992, «ΟΝΕΙΡΟΠΕΙΡΑΤΙΑ» (ανεξάρτητη παραγωγή, LYRA)
1993, συμμετοχή στο δίσκο του Β. Καζούλη , «ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΥΑΛΙΖΕΙ».
1997, «ΜΑΝΑ ΓΗ», όπου μελοποιούν ινδιάνικα ποιήματα σε στιχουργική απόδοση του Χ. Κατσιμίχα και με τη συμμετοχή του ίδιου, του Π. Θαλασσινού και της Δ. Πανουργιά. (LYRA)
1998, συμμετοχή στο δίσκο της LYRA, «ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ»,με διασκευές τραγουδιών του Β. Γερμανού.
2000, συμμετοχή στη Latin παραγωγή «ΣΕ ΡΥΘΜΟ LATIN». (ΜΒΙ)
2000, κυκλοφορούν το maxi single «ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» με συμμετοχή των: Γ. Νταλάρα, Β. Παπακωνσταντίνου, Λ. Μαχαιρίτσα, Δ. Τσακνή, Α. Ιωαννίδη, Μ. Πασχαλίδη, Χ. Θηβαίου και Al Dimeola, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για τους σκοπούς των «ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» της Ελλάδας. (ΜΙΝΟΣ, ΕΜΙ)
2001, ηχογραφούν την δισκογραφική τους δουλειά «ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» σε μουσική δική τους και στίχους της Δ. Φορτσερά και με τη συμμετοχή της Αργεντίνας τραγουδίστριας  Mercedes Sosa. (LYRA)
2002, “NOCHES LATINAS”, με επιτυχίες από όλη την καριέρα τους. (LYRA)
2004, κυκλοφορεί  ο νέος δίσκος  “ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ”  με 12 «διασκεδασμένα» τραγούδια. Συμμετέχουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Χρήστος Θηβαίος. (LYRA)
2008, κυκλοφορεί ο δίσκος «Η ΣΚΟΥΝΑ» με παλιά αγαπημένα τραγούδια τους.
2009, κυκλοφορούν το cd «ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ» με τη συμμετοχή των Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Παντελή Θαλασσινού, Μάρκου Κούμαρη (LOCOMONDO), Ηλία Μαμαλάκη, της μεξικάνας τραγουδίστριας Martha Moreleon και της αργεντίνας Gabriela Torres.
2012 , κυλοφορούν το digital single MI ULTIMO TANGO EN ATENAS με την συμμετοχή της Έλλης Πασπαλά.




Εισιτήρια: Προπώληση 10 ευρώ, Είσοδος: 12 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Μονή Λαζαριστών, Εκδοτήρια ΚΟΘ (Αριστοτέλους)
Ώρα έναρξης: 21:30

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2013
Κολοκοτρώνη 21
564 30 Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη
Τ 2310 589.200
F 2310 651.099
Ε press@monilazariston.gr
www.monilazariston.gr
Facebook: Moni Lazariston Festival

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...