Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
Νέα παρέμβαση στη Βουλή, για Καθηγητές, Σχολικούς Φύλακες και Αγρότες

       Με νέες παρεμβάσεις για σημαντικά ζητήματα που θίγει το συζητούμενο Πολυνομοσχέδιο, ο Γιώργος Καρασμάνης συμμετέσχε στη 4η Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Παράλληλα, ο Βουλευτής είχε και συνεχείς κατ’ ιδίαν επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς.
          *Για το θέμα των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης και, όταν ο Υπουργός Υγείας Γεωργιάδης, δήλωσε ότι θα απορροφηθούν από το Υπουργείο ως νοσηλευτικό προσωπικό για να καλυφθούν τα υπάρχοντα πολλά κενά – δήλωση την οποία ¨προσυπέγραψε¨ και ο Υπουργός Παιδείας Αρβανιτόπουλος – ο Βουλευτής απαίτησε, η δέσμευση αυτή να κατοχυρωθεί και νομοθετικά στο Πολυνομοσχέδιο ως βελτιωτική προσθήκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στην πολιτική όλα είναι ρευστά και ουδείς γνωρίζει τι ξημερώνει το πρωί».
          * Στην αναφορά του Υπουργείου Παιδείας ότι, καμία ειδικότητα δεν καταργείται και όλες μεταφέρονται στα δημόσια ΙΕΚ, ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε – και αυτό – να κατοχυρωθεί νομοθετικά, όπως επίσης ζήτησε ΚΑΙ οι εργαζόμενοι Καθηγητές να απορροφηθούν από τα ΙΕΚ.
          * Στο ζήτημα των Σχολικών Φυλάκων και, όταν ο Υπουργός αναγνώρισε το σημαντικό έργο που επιτελούν, ο Βουλευτής επισήμανε την αναγκαιότητα να παραμείνουν στις θέσεις τους και, παράλληλα, να τους δοθούν νέα καθήκοντα.
          * Για τον φορολογικό συντελεστή του 13% με τον οποίο – όπως προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο – θα φορολογείται το αγροτικό εισόδημα με τήρηση βιβλίων, ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε να τηρηθεί η προγενέστερη (από προηγούμενο Σ/Ν) δέσμευση του Υπουργείου Οικονομικών, ότι οι αγρότες με μικρό εισόδημα – το οποίο θα προσδιοριστεί μετά από διαβουλεύσεις - θα εξαιρούνται και θα εξακολουθήσουν να φορολογούνται με το ισχύον ειδικό καθεστώς.

          Ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε – και, όπως δήλωσε, αναμένει ότι – ΟΛΑ τα παραπάνω, θα έρθουν στην Ολομέλεια της Βουλής, ως νομοθετικές προσθήκες βελτίωσης του συζητούμενου Πολυνομοσχεδίου.   



ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                                       13/07/2013

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...