Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ :
Η προστασία της κερασοπαραγωγής εντάσσεται στο Πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας του 2013.
Εγκρίσεις επιχορηγήσεων σε παραγωγούς του Νομού για εγκατάσταση αντιχαλαζικών διχτύων και αντιβρόχινων μεμβρανών.

Έπειτα από τις τελευταίες σφοδρές χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν κυρίως στα κερασοχώρια της Έδεσσας, αλλά και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Νομού, ο Γιώργος Καρασμάνης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, επανέφερε την πρότασή του από το 2011 για το ζήτημα της  προστασίας της κερασοπαραγωγής από το χαλάζι και τη βροχή, μέσω της εφαρμογής στην πράξη, στα χωράφια των παραγωγών, του Προγράμματος κάλυψης  με αντιχαλαζικά δίχτυα και αντιβρόχινες μεμβράνες, έτσι ώστε και οι παραγωγοί να προστατευθούν αποτελεσματικά, αλλά και ο ΕΛΓΑ ν’ ανακουφισθεί από την αιμορραγία των πολλαπλών και συνεχών αποζημιώσεων. 
Ο Βουλευτής ζητούσε παράλληλα  από τον αρμόδιο Υπουργό να του γνωστοποιήσει τα τελικά αποτελέσματα από την τριετή πιλοτική εφαρμογή του εν λόγω Προγράμματος.
Η παρέμβαση αυτή του Γιώργου Καρασμάνη προκάλεσε τη λήψη αποφάσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού στην απάντηση του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  αναφέρεται ότι : αφενός  ο ΕΛΓΑ με  απόφαση του Δ.Σ. ενέκρινε  12 παραγωγούς του Νομού ως δικαιούχους  επιχορήγησης εγκατάστασης μέσων ενεργητικής προστασίας που είχαν υποβάλει αιτήσεις το 2012, αφετέρου  η προστασία της κερασοπαραγωγής  εντάσσεται στο Πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας του 2013, προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί σύντομα. 
Όσον αφορά για τα τελικά αποτελέσματα του ερευνητικού έργου, το Υπουργείο αναφέρει επί λέξει: « Συμπερασματικά, από την αξιολόγηση των μετρήσεων που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια των τριών ετών, προκύπτει ότι δεν παρατηρήθηκαν αρνητικές επιδράσεις στην αύξηση, ανάπτυξη, απόδοση των δέντρων της κερασιάς, την ποιότητα των καρπών και στην ευπάθεια στους σημαντικότερους εχθρούς και ασθένειες. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά σχισίματος στα υπό κάλυψη δέντρα, υποδηλώνουν ότι τα αποτελέσματα της κάλυψης κρίνονται  ικανοποιητικά και θα αποφέρουν όφελος στους παραγωγούς που θα τα χρησιμοποιήσουν ».

     ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...