Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ.

Διονύσης Σταμενίτης: « Κοινωνικό, Περιβαλλοντικό και Αναπτυξιακό το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων».
«Το ΥΠΕΚΑ προχωρά στην τακτοποίηση της αυθαίρετης δόμησης και στην αποτροπή δημιουργίας νέων αυθαιρέτων»
Στο στάδιο  επεξεργασίας στη διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής βρίσκεται το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», το οποίο αφορά στην ρύθμιση των αυθαίρετων κτισμάτων.
Κύρια γνωρίσματα του νέου νόμου είναι η κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων με βάση: α. το μέγεθος της  αυθαιρεσίας και β. την ημερομηνία κατασκευής αυτής.
Ταυτόχρονα  παρέχει διευκολύνσεις στους πολίτες στον τρόπο και χρόνο καταβολής των προστίμων, μεριμνά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αποτρέπει τη νέα γενιά αυθαιρέτων και δημιουργεί θεσμικά εργαλεία, όπως η Τράπεζα Γης. Τέλος προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις αποκατάστασης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.
Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας εισηγητής του νομοσχεδίου είναι ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος στην εισήγηση του στην διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου αναφέρθηκε στις χρόνιες αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η αυθαίρετη δόμηση στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι: «Είναι κοινώς παραδεκτό σήμερα ότι η αυθαίρετη δόμηση στη χώρα μας έχει δημιουργήσει τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα και σημαντική επιβάρυνση του φυσικού μας πλούτου. Ταυτόχρονα έχει στερήσει από το ελληνικό κράτος σημαντικά έσοδα, τα οποία σχετίζονται με τις συναλλαγές που αφορούν σε ακίνητα και τέλος είναι ίσως το βασικότερο εμπόδιο για την ορθολογική χωροταξική ανάπτυξη της χώρας».


Στη συνέχεια μίλησε για τη σημασία των διατάξεων του νέου νομοσχεδίου και τόνισε ότι: « Το παρόν σχέδιο νόμου αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τη χώρα μας για να τελειώνουμε οριστικά με το φαινόμενο της παράνομης δόμησης και της άναρχης χωροταξικής εικόνας που παρουσιάζει η Ελλάδα. Είναι παράλληλα μια προσπάθεια εξυγίανσης του κράτους καθώς τα όσα προβλέπει στοχεύουν στην εξάλειψη της αυθαιρεσίας, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση  απωλειών από τα δημόσια ταμεία  και τη διακίνηση μαύρου χρήματος».  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...