Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

"Ο ΚΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ" : ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑΝ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.

"Ο καφές που περιμένει". Πλήρωσε και εσύ έναν AN μπορείς!
Μια παράδοση του καφέ που λατρεύεται εδώ κι έναν αιώνα στη Νάπολη τώρα αποκτά υποστηρικτές και στην Ελλάδα.
Η ιστορία του καφέ που περιμένει ξεκίνησε από τα φτωχικά εργατικά καφέ στη νότια Ιταλία και έγινε γνωστή με το όνομα «caffé sospeso».

Στόχος της πρωτοβουλίας, που έρχεται και στην Ελλάδα μέσω του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», είναι να κεράσει ένα καλοφτιαγμένο καφέ όλους εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα πλέον να απολαύσουν μια τόσο απλή ελληνική συνήθεια.

Ο «καφές που περιμένει» είναι ουσιαστικά ένας καφές που προπληρώνεται από κάποιον πελάτη ενός καφενείου ή μιας καφετέριας ανώνυμα για να καταναλωθεί αργότερα από κάποιον άλλον συμπολίτη μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσει ο ίδιος.

Ο πελάτης παραγγέλνει έναν καφέ της προτίμησής του, αλλά πληρώνει άλλον έναν. Ο καταστηματάρχης βάζει τα λεφτά από τον καφέ που πληρώθηκε χωρίς να έχει σερβιριστεί σε ένα ειδικό κουτί, το οποίο απέξω γράφει «Καφές που περιμένει» ή σημειώνει σε έναν αναρτημένο πίνακα τον καφέ που προπληρώθηκε.

Το αληθινό σενάριο είναι ότι κάποια στιγμή θα μπει ένας άνθρωπος στο μαγαζί και θα ρωτήσει αν υπάρχει διαθέσιμος «καφές που περιμένει».

Το κίνημα του καφέ ξεκινάει από την Αθήνα με τέσσερα μαγαζιά. Τέσσερις χώροι, οι ιδιοκτήτες των οποίων δέχτηκαν με μεγάλη χαρά να ενταχθούν στο δίκτυο, να γίνουν -στην πραγματικότητα- αναπόσπαστο κομμάτι σε αυτή την αλυσίδα αλληλεγγύης. Τα καταστήματα είναι:

*«6», συνεργατικό καφενείο, Τριών Ιεραρχών 21, Θησείο

*«Ακροβάτης», καφενείο-ουζερί, Μαιζώνος 44 & Ψαρών 26α, Αθήνα

*«Στα καλά καθούμενα», Δράκου 3 (έξοδος μετρό FIX), Κουκάκι

*«VERVE», Σόλωνος 94, Αθήνα

Στους χώρους που ανήκουν στο δίκτυο των «καφέδων που περιμένουν» θα υπάρχει ένα αυτοκόλλητο που θα υποδηλώνει τη συμμετοχή σε αυτό το ξεχωριστό δίκτυο («Ενας καφές σε περιμένει» και το λογότυπο της «Σχεδίας»).

Η συνήθεια του καφέ που περιμένει έχει αγαπηθεί ήδη σε Βουλγαρία, Αυστραλία, Ρωσία, ενώ τους τελευταίους μήνες η πρωτοβουλία εξαπλώνεται με πολύ γοργό ρυθμό σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή είναι επισήμως καταγεγραμμένες 162 επιχειρήσεις σε δεκαεπτά χώρες και 112 πόλεις.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...