Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της διακήρυξης δημοπράτησης του αντιπλημμυρικού έργου Αλμωπίας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Ένα έργο 11 εκατομμυρίων ευρώ για την προστασία περιουσίας και ανθρώπινων ζωών ανεκτίμητης αξίας

Το μεγαλύτερο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης και περιβαλλοντικής προστασίας πρόκειται να κατασκευαστεί στην Αλμωπία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Συγκεκριμένα χθες (23/7) η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την διακήρυξη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων) στο Δήμο Αλμωπίας» προϋπολογισμού 10.800.000,00 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.   

Το έργο περιλαμβάνει τη διευθέτηση και στήριξη με τεχνικά έργα της κοίτης των ρεμάτων «Μυρόρεμα-Τσαρνάκα» της Τ.Κ. Λουτρακίου, «Ασπροποτάμου-Μπέλιτσας» της Τ.Κ. Όρμας και «Μεγάλο ρέμα-Σώσιτσα 1» και «Σώσιτσα 2» της Τ.Κ. Προμάχων του Δήμου Αλμωπίας. Ο χρονικός ορίζοντας κατασκευής του έργου είναι οι προσεχείς 24 μήνες, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει η δημοσιοποίηση του διαγωνισμού.

Τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Πέλλας εντάσσονται στις άμεσες προτεραιότητες του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ο οποίος σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα έχει εντάξει στον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας μία σειρά από έργα στις τρεις επαρχίες της Πέλλας που συνολικά εξασφαλίζουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν και παραλήφθηκαν ήδη προσωρινά δύο σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Πρόκειται για τα έργα «Διευθέτηση τμήματος ρέματος Αψάλου», προϋπολογισμού 585.000,00 ευρώ και «Διευθέτηση τμήματος ρέματος Πολυκάρπης», προϋπολογισμού 815.000,00 ευρώ στο Δήμο Αλμωπίας. Τα δύο έργα πρόκειται να παραληφθούν οριστικά τον προσεχή Σεπτέμβριο, μετά από τη δοκιμαστική λειτουργία τους. Επίσης, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού δημοπράτησης και ολοκληρώθηκε ο έλεγχος νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου «Τσιναρλί», στο Δήμο Πέλλας, προϋπολογισμού 3.000.000,00 ευρώ. Τις προσεχείς ημέρες, αναμένεται η υπογραφή της Σύμβασης με την Ανάδοχο Κοινοπραξία ενώ η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός του 2014.

Ο αναπτυξιακός προγραμματισμός της Περιφέρειας περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή τριών, τουλάχιστον, ακόμη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στον Εξαπλάτανο, στην Κρύα Βρύση και στην Έδεσσα.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για τις θετικές εξελίξεις και αναφέρει: «Διαθέτουμε το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας και 20 περίπου εκατομμύρια ευρώ, συνολικά, για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η αύξηση των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε την φετινή και τις προηγούμενες χρονιές συμβαδίζουν απόλυτα με τις προβλέψεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την κλιματική αλλαγή η οποία, δυστυχώς, συνοδεύεται από έντονα καιρικά φαινόμενα και αύξηση του κινδύνου για φυσικές καταστροφές. Η πρόληψη είναι η καλύτερη στρατηγική για τον περιορισμό των επιπτώσεων και, ειδικά, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής που είναι ανεκτίμητη. Ευχαριστώ ειλικρινά τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, το Δήμο Αλμωπίας και το Δήμαρχο κ. Δημήτριο Πασόη, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και τους μελετητές για τη συνεργασία μας σε όλα τα στάδια ωρίμανσης και ένταξης μέχρι την έγκριση της δημοπράτησης του έργου. Οι τεχνικές προδιαγραφές των έργων λαμβάνουν υπόψη πλήρως τις υδραυλικές και οικολογικές συνθήκες της περιοχής και έχω ζητήσει από τις υπηρεσίες η επίβλεψη των έργων να γίνει σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχές διαχείρισης έργων εντός προδιαγραφών και χρονοδιαγράμματος, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών στοιχείων.


Με την ευκαιρία θα ήθελα να ενημερώσω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πρόκειται να προκηρύξει σύντομα την εκπόνηση μελετών ολοκληρωμένης διαχείρισης των λεκανών απορροής του ορεινού όγκου Αλμωπίας με στόχο την κατασκευή έργων ορεινής υδρονομίας στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG. Εδώ συμπεριλαμβάνονται έργα ευρύτερου σκοπού και χρήσης». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...