Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.

Click on the slide!


Το γερμανικό υπουργείο εργασίας βάζει τα γυαλιά στην ελληνική κυβέρνηση. Δημιουργεί προγράμματα εκπαίδευσης για άνεργους Έλληνες... τους μεταφέρει στην Γερμανία εφαρμόζοντας νέα μορφή κατάκτησης της Ελλάδας την στιγμή που η ανάπτυξη... έγινε ανέκδοτο!


της Μαρίας Γιαχνάκη

της Μαρίας Γιαχνάκη
Ένας καλός φίλος μου έστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου για να μου δείξει που έχει οδηγήσει το μέγεθος της ανεργίας ,τους  κατοίκους της περιοχής της Πρέβεζας.
Το διάβασα προσεκτικά και στην αρχή θύμωσα που το επιμελητήριο της περιοχής διοργανώνει αυτήν την ενημέρωση προκειμένου να τσουβαλιάσει τα νιάτα και να τα στείλει στους δανειστές μας  για να τα εκπαιδεύσουν στην γλώσσα , στην εργασία  και προφανώς να τα εκμεταλλευτούν.  


Με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν δουλειές στην Ελλάδα  οι Γερμανοί που τους προσφέρουν εκπαίδευση κι εργασία φαίνεται να  τους βοηθούν να προχωρήσουν στην ζωή τους κάτι που δεν κάνει η ελληνική κυβέρνηση.Στην συνέχεια δεν ήξερα αν θα έπρεπε να είμαι θυμωμένη με τους Γερμανούς ή αν θα έπρεπε να είμαι χαρούμενη που κάποιοι νέοι θα βρουν έναν δρόμο να ακολουθήσουν και μια δουλειά για να ζήσουν. Ήξερα όμως πόσο θυμωμένη ήμουν με το ελληνικό υπουργείο ανάπτυξης κι εργασίας που πραγματικά δεν κάνουν τίποτα για αυτούς τους νέους ώστε να τους κρατήσουν στην χώρα μας. Ως τώρα όλοι έχουμε ακούσει για την περιβόητη ανάπτυξη που ποτέ δεν έρχεται, για θέσεις εργασίας αλλά η ανεργία μεγαλώνει, για αισιόδοξα προγράμματα που ποτέ δεν πραγματοποιούνται .


Που είναι όλα όσα ανακοίνωσαν αυτά τα υπουργεία στην Ελλάδα ; Πότε θα γίνει η αρχή της ανάπτυξης που διατυμπανίζουν και γεμίζουν φρούδες ελπίδες τους νέους και τις οικογένειές τους; Το δυστύχημα ξέρετε ποιο είναι ; όχι ότι όσα λένε δεν γίνονται ποτέ  αλλά το γεγονός ότι συνεχίζουν να φουσκώνουν τα μυαλά του κόσμου με ψεύτικες ιστορίεςπερί ανάπτυξης κι εργασίας. 


Έτσι βρήκε και πάλι πρόσφορο έδαφος η Γερμανία και το υπουργείο εργασίας της, να δημιουργήσει προγράμματα εκπαίδευσης Ελλήνων που θα τους απορροφήσει σε διάφορες δουλειές . Θα τους μάθει την γλώσσα , θα τους δώσει φαγητό , χώρο να κοιμηθούν και εργασία . Και τι να κάνει ο νέος από το να είναι άνεργος στην χώρα του ; θα πάει να δοκιμάσει την τύχη του προκειμένου να βγάλει ένα μεροκάματο.


Έτσι κι επίσημα δημιουργείται σιγά σιγά η νέα γενιά μεταναστών στην Γερμανία που θα οδηγείται εκεί που η χώρα των δανειστών και δυναστών μας θέλει . Εργοστάσιο ; εργοστάσιο. Εστιατόριο ; εστιατόριο. Βιομηχανία; Βιομηχανία. Το μεροκάματο να βγει.  Θα γεμίσουν πάλι τα τρένα για την Γερμανία.


Εκεί μας έφτασαν να μας χρωστούν τόσα από τις αποζημιώσεις που δεν έδωσαν ποτέ, να μας έχουν δημιουργήσει  στο παρελθόν τόσα δεινά και να διαμορφώνουν έτσι τις καταστάσεις που θα τους λέμε στο τέλος κι ευχαριστώ.
Αυτό με συγχωρείτε αλλά είναι άλλο ένα φάουλτ της Ελλάδας.


Δείτε το δελτίο τύπου





Το Επιμελητήριο Πρέβεζας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ευκαιρίες για επαγγελματική κατάρτιση στη Γερμανία» και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους και ιδιαίτερα νέες και νέους που ψάχνουν καινούργιες ευκαιρίες, να πάρουν μέρος.

Η ανεργία των νέων αυτή την στιγμή στην Πρέβεζα ξεπερνά το 60%. Δυστυχώς μια επαγγελματική αποκατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν διαφαίνεται. Ούτε οι υποδομές ούτε η οικονομική κατάσταση της περιοχής μας προσφέρονται και επιτρέπουν πραγματικές και γρήγορες λύσεις. Παράλληλα λείπουν από την Πρέβεζα νέες καινοτόμες επιχειρήσεις που θα συνέβαλαν ουσιαστικά στην οικονομική εξέλιξη της περιοχής. Το Επιμελητήριο Πρέβεζας θεωρεί χρέος του να κάνει ότι είναι δυνατόν για να στηρίξει τους νέους, τις επιχειρήσεις του και να αναπτύξει την οικονομία της περιοχής.

Την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 το Επιμελητήριο Πρέβεζας διοργανώνει στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ.Σ και ώρα 7.30μμ εκδήλωση με θέμα «Ευκαιρίες για επαγγελματική κατάρτιση στη Γερμανία». Στόχος του είναι να πληροφορήσει κάθε ενδιαφερόμενο για το Πρόγραμμα MobiPro-EU του Υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε νέους Ευρωπαίους ηλικίας 18 μέχρι 35 ετών που είναι άνεργοι και θέλουν να μάθουν μία τέχνη ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Γερμανία.

Για όσους θέλουν να εκπαιδευτούν π.χ το πρόγραμμα πληρώνει:
 δύο μήνες εκμάθησης γερμανικών στη χώρα προέλευσης,
 τα εισητήρια μεταφοράς,
 τη διαμονή στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης,
 συμπληρωματικά μαθήματα Γερμανικών κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης,
 παιδαγωγική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και φροντιστηριακά μαθήματα.

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας σκοπεύει να αναλάβει να οργανώσει σε συνεργασία με γερμανικούς φορείς την αποστολή νέων από την περιοχή μας στην Γερμανία. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε
• να πετύχουμε την συνεχή και την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των νέων κατά τη διάρκεια των σπουδών τους,
• να συμβάλουμε στην σωστή επιλογή των επαγγελμάτων και
• μετά το τέλος των σπουδών να φροντίσουμε να χρησιμοποιηθούν αυτές οι γνώσεις προς όφελος όλων μας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία του Επιμελητηρίου (κα Τσαουσίδου Κυριακή) και στα τηλέφωνα 2682029414 ή στην ιστοσελίδα www.prevezachamber.gr.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...