Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.

«Κατάθεση προτάσεων στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου από τον Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη»

Νομοσχέδιο με τίτλο  «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» κατέθεσε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με το οποίο όλα τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ. θα μπορούν να λειτουργούν με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη έως 52 Κυριακές το χρόνο ενώ όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, θα ανοίγουν -πάντα σε προαιρετική βάση- επτά Κυριακές το χρόνο κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των εκπτώσεων. Από το μέτρο εξαιρούνται τα καταστήματα που ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, και τα καταστήματα που λειτουργούν  με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» («shops-in-a-shop») και αυτά που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα («outlet»), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουλίου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης κατέθεσε προτάσεις βελτίωσης του νομοσχεδίου.

Ο Βουλευτής τοποθετήθηκε επί του άρθρου 16 προτείνοντας προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη τα παρακάτω:

1)    Πρόβλεψη διαφορετικής αντιμετώπισης για τις περιοχές που είναι τουριστικές. Δηλαδή να μπορεί η Αντιπεριφέρεια να αποφασίζει εντός των ορίων της το άνοιγμα των καταστημάτων για συγκεκριμένες περιοχές και για άλλες όχι.
2)    Να προβλέπεται η δυνατότητα ακύρωσης του μέτρου στην περίπτωση που αυτό δεν  έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
3)    Να  ζητείται η γνωμοδότηση των αρμόδιων  φορέων είτε του εμπορικού συλλόγου και του τεχνικού επιμελητηρίου είτε  του περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου.

Κλείνοντας ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση αύξησης της ανταγωνιστικότητας και απελευθέρωσης της αγοράς, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της οικονομίας και τα οποία ισχύουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, ωστόσο είναι απαραίτητο να προβλεφθούν διαδικασίες τροποποίησης στα σημεία που υπάρχουν στρεβλώσεις.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...