Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΟΥ-ΜΑΟΥ.

Οι Αναρχοαυτόνομοι και οι Μάου-Μάου
Θα σας παρακαλέσω όλους να διαθέσετε τον χρόνο και να το διαβάσετε αξίζει να το κάνετε Σίγουρα αξίζει γιατί αν συμφωνείτε μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία!

Οι Αναρχοαυτόνομοι και οι Μάου-Μάου...


Αλήθεια στο άκουσμα αυτών των λέξεων ποιες έννοιες τις προσδιορίζουν στο κόσμο των Νοικοκυραίων ή καλλίτερα στο κόσμο των δημοκρατικών (χαρακτηρισμός που αρέσει στους κονδυλοφόρους της κοινοβουλευτικής εξουσίας) πολιτών αυτού του τόπου;

Για τους Μάου-Μάου σίγουρα τους γεμίζει μια λέξη μόνο όλη την εικόνα που αυτόματα σχηματίζουν στο μυαλό τους. Η λέξη Ανθρωποφάγοι!
Για τους δε Αναρχοαυτόνομους οι λέξεις γίνονται τρεις – Άπατρις, Άθρησκοι, Εξωγήινοι.

Εδώ νιώθω την ανάγκη να πω ότι ο σκοπός μου που θέλω να μοιραστώ την σκέψη μου μαζί σας έχει δυο πτυχές: πρώτον να δείξω ότι η σκιά μιας παρουσίας είναι μια ψευδαίσθηση που αλλοιώνει την πραγματική εικόνα της ίδιας τις παρουσίας αλλά έχει υπόσταση αφού η ίδια την δημιουργεί πράγμα όμως αναπόφευκτο, αφού ότι εκτίθεται στον ήλιο αφήνει σκιά!
Και εδώ ακριβώς διαφαίνεται η ευθύνη που μπορεί να έχει όσο αφορά το αποτέλεσμα τις αλλοίωσης όχι μόνο ο φωτογράφος της σκιάς αλλά και ο αποδέκτης της φωτογραφίας ως αληθινή γιατί θα έπρεπε να γνώριζε το αναπόφευκτο δηλαδή το «ότι εκτίθεται στον ήλιο αφήνει σκιά»
Και κατά δεύτερων: Ότι επιβάλετε να διοργανώσουμε μια πορεία εναντίων όλων αυτών που θέλουν να μας αντιπροσωπεύσουν, να μας καθοδηγήσουν και να μας ηγεμονεύσουν.

Παραδείγματος χάριν : να δημιουργηθεί μια σελίδα χωρίς χώρο για οτιδήποτε άλλο πέραν αυτού (δηλαδή της συμμετοχής ) να συγκεντρωθούμε λέω εγώ 30.000 και με την μέθοδο της αυξάνουσας πλειοψηφίας δηλαδή του 75% που θα πρέπει να συγκεντρωθεί να αποφασίσουμε την ίδια μέρα που θα γίνουμε 30.000 τον τόπο που θα πραγματοποιήσουμε ακριβώς την επόμενη μέρα την πορεία που θα αλλάξει πράγματι την ιστορία.

(Λοιπόν επειδή ενθουσιαστικά με τον δεύτερο λόγο που αυθόρμητα έγραψα θα τελειώσω γρήγορα-γρήγορα τον πρώτο λόγο -παραμένοντας πάντα στη διάθεση σας για περαιτέρω εξηγήσεις – για να επικεντρωθούμε μαζί πλέον στα ουσιώδες.)

Μάο-Μάο λοιπόν και η αχαλίνωτη παραφιλολογία που ανέπτυξε η δυτική προπαγάνδα. 


Οι Μάο-Μάο ήταν απελευθερωτικό κίνημα κυρίως από μέλη της φυλής Κικούγιου, αλλά και των φυλών Εμπου και Μέρου, που είχαν χάσει τη γη τους από τους βρετανούς αποίκους.
Οι Μάου Μάου άρχισαν καμπάνια ανυπακοής για να εξελιχθεί το 1952 σε γενικευμένη εξέγερση κατά των λευκών αποικιοκρατών και των ντόπιων συμμάχων τους. Η εξέγερση συνετρίβη από τους Βρετανούς μέσα σε ένα όργιο βίας.
Ο αριθμός των θυμάτων στον απολογισμό που έγινε μετά το τέλος του πολέμου, το 1956, όταν συνελήφθη τραυματισμένος ο στρατιωτικός ηγέτης του ένοπλου κινήματος των Μάου Μάου, Ντεντάν Κιμάθι, ήταν άνισος: Πάνω από 50.000 Κικούγιου σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι μισοί παιδιά κάτω των 10 χρόνων. Περισσότεροι από 100.000 φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν. Από την πλευρά τους οι Βρετανοί είχαν 63 στρατιώτες και 32 αποίκους νεκρούς.

Η εξέγερση των Μάου Μάου οδήγησε το 1963 στην ανεξαρτησία της χώρας. Στην πανηγυρική τελετή, οι τελευταίοι Μάου Μάου αντάρτες παρέδωσαν συμβολικά τα όπλα τους στον πρώτο εκλεγμένο πρόεδρο, Τζόμο Κενιάτα. Χαρακτηριστική βεβαίως ήταν και η φράση του που έμεινε στην Ιστορία: «Όταν οι ιεραπόστολοι πρωτοήρθαν στην γη μας, αυτοί είχαν τις Βίβλους και εμείς τη γη. Πενήντα χρόνια μετά, εμείς είχουμε τις Βίβλους και εκείνη είχαν την γη.»

Η δυτική προπαγάνδα όμως ή η σκιά της πραγματικότητας όπως θα έλεγα εγώ τους παρουσίασε ως τρομοκράτες της εποχής, άγριους, που δολοφονούν με μαχαίρια αμάχους. Τους απέδωσε κανιβαλισμό, αιματηρές τελετές μύησης και μαγεία. Στην πραγματικότητα, οι Μάου Μάου δολοφόνησαν με μαχαίρια (το μόνο όπλο που είχαν να αντιπαραθέσουν απέναντι στα πυροβόλα των Βρετανών) ένα εξάχρονο παιδί αποίκων, που έγινε σύμβολο προπαγάνδας για να δικαιολογήσει τη σφαγή που ακολούθησε χιλιάδων Κικούγιου αμάχων. Στο τέλος καταμετρήθηκε ότι για κάθε έναν λευκό σκοτώθηκαν 500 μαύροι. (Πηγή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 26 Απριλίου 2009)

Αναρχία με λίγα λόγια (γιατί παρασύρομαι και ίσως και να γίνομαι κουραστικός πράγμα που δεν θέλω) σημαίνει ελευθερία .Τώρα θα μου πείτε πως μπορώ να είμαι ελεύθερος όταν συνυπάρχω με άλλους ανθρώπους ,όταν δηλαδή εκ τον πραγμάτων πρέπει να υπάρξουν κανόνες; Η απάντηση από τον μεγάλο διανοητή –φιλόσοφο Κορνήλιο Καστοριαδη

“Είμαι ελεύθερος εάν μπορώ να συμμετέχω πραγματικά σε όλες τις λήψεις αποφάσεων, σε όλες τις νομοθετικές πράξεις, κλπ. Δηλαδή η ελευθερία είναι η πραγματική συμμετοχή στη λειτουργία και τις ενέργειες των πολιτικών αρχών, που είναι εγγυημένη, διασφαλίζετε και προωθείται από τους ίδιους τους θεσμούς με αποτελεσματικό τρόπο κι όχι μόνο στα χαρτιά.”


Η σκιά τώρα της Αναρχίας είναι η ασυδοσία που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματική ιδέα του αναρχισμού όμως υπάρχει μόνο και μόνο επειδή είναι εκτεθειμένη στον Ήλιο και όπως προείπα η δημιουργία της σκιάς της είναι κάτι το αναπόφευκτο Η αναγνώριση όμως της ψευδαίσθησης είναι κάτι που πρέπει εμείς να μπορούμε να διακρίνουμε τελεία και παύλα._

Εμπρός να πραγματοποιήσουμε την πορεία που θα αλλάξει πράγματι την ιστορία!






Πηγή:
Του Γιώργου Παπαδόπουλου για την Ελεύθερη Λαϊκή Αντιστασιακή Συσπείρωση


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...