Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

"ΝΟΜΙΜΟ" ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.

«Νόμιμο» το λαθρεμπόριο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Μπάτε σκύλοι αλέστε είναι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με έναν Έλληνα αστυνομικό να παρατηρεί τους λαθρεμπόρους να περνούν και να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση δεν του παρέχει ούτε φυλάκιο, οπότε εκείνος φιλοξενείται σε βουλγαρικά εδάφη.


Σύμφωνα με καταγγελία του επιμελητηρίου Ξάνθης «στις 11 Ιανουαρίου 2010 ο Έλληνας Αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ. Δ. Δρούτσας και ο ομόλογός του της Βουλγαρίας M.Raikov, υπογράφουν στην Αθήνα μία Συμφωνία που έμελλε να ανοίξει την κερκόπορτα της παράνομης διασυνοριακής διακίνησης εμπορευμάτων μεταξύ των δύο χωρών».

Όπως αναφέρει το περιεχόμενο της Συμφωνίας, θα λειτουργούσε μια, κλειστή μέχρι τότε, ορεινή συνοριακή διάβαση στη θέση «Άγιος Κωνσταντίνος» στην οποία οδηγεί ο στενός δασικός δρόμος Θερμών-Κίδαρη του Νομού Ξάνθης, συνδέοντας την ευρύτερη περιοχή με το Ζλάτογκραντ της Βουλγαρίας. Η λεπτομέρεια αλλά και η ουσία της Συμφωνίας που δεν τηρήθηκε ποτέ, είναι ότι η δίοδος προορίζεται αποκλειστικά για «ήπια κυκλοφορία Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων και πεζών» κάτι που έτσι κι αλλιώς επισημαίνεται στις πινακίδες .

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το επιμελητήριο Ξάνθης «πριν στεγνώσει το μελάνι στη Συμφωνία των δύο ΥΠ.ΕΞ. και δίχως αυτή να έχει κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, στις 15 Ιανουαρίου 2010, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, μεταβαίνει στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για να κόψει, σε μια πανηγυρική τελετή, την κορδέλα των εγκαινίων λειτουργίας της διόδου».

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει τελωνείο γιατί βάσει της «Συμφωνίας» η δίοδος δεν είναι εμπορική. Δεν υπάρχει μεθοριακός σταθμός ελέγχου από την Ελληνική Αστυνομία γιατί η δίοδος δεν υφίσταται νομικά και τυπικά.

Σε ρόλο παρατηρητή κάποια στιγμή, ένας Έλληνας αστυφύλακας τοποθετείται για την άσκηση ελέγχου, εκεί: κυριολεκτικά στο δρόμο δίχως εγκατάσταση φυλακίου, δίχως εξοπλισμό ελέγχου κι επικοινωνίας, δίχως ρεύμα, άοπλος Ο Έλληνας αστυφύλακας «κάνει το ωράριό του» ως φιλοξενούμενος των Βουλγάρων συναδέλφων.

Οι παραγωγικοί φορείς Ξάνθης με γνώμονα ότι έχουν αρχίσει οι διαδικασίες κύρωσης της διακρατικής Συμφωνίας του 2010 από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Καλούν, τους Βουλευτές να ψηφίσουν με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας στην περιοχή και των δημοσιονομικών συμφερόντων της χώρας μας.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...