Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: “ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: “ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”

·      Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ΠΚΜ, σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στις  αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

           “Στη δύσκολη χρονική συγκυρία που διανύουμε, όπου όλοι βιώνουμε τις συνέπειες της τεράστιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι τέτοιου είδους συζητήσεις. Παρ' όλα αυτά, αφού με ρωτάτε, θα επαναλάβω σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, επιδιώκοντας να κλείσει οριστικά αυτός ο κύκλος συζητήσεων σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά μου για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ότι δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Η μέχρι σήμερα πορεία μου στην πολιτική και στο δημόσιο βίο έχουν αποδείξει ότι στόχος μου δεν είναι να κυνηγάω καρέκλες, αλλά να ολοκληρώνω το έργο που έχω αναλάβει. Όταν πριν από δυόμισι χρόνια έλαβα από τους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια από τους συναδέλφους μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την εντολή να υπηρετήσω την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αρχικά ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ήμουν αποφασισμένος να τηρήσω τη δέσμευση αυτή.
           Σ' αυτή την απόφαση παραμένω σταθερός. Το έργο μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν ολοκληρώνεται στο διάστημα των δέκα μηνών που υπολείπονται μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στην κατάλληλη  χρονική στιγμή. Παραμένω προσηλωμένος στο στόχο μου, που είναι να συνεχίσω το έργο μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπηρετώντας πάντα το δημόσιο συμφέρον και με γνώμονα το όφελος των συμπολιτών μου”.

·      Ερωτώμενος σχετικά με το θέμα της κινητικότητας υπαλλήλων των ΟΤΑ, που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε:

           “Έχω αναφερθεί επανειλημμένα στην ανάγκη διοικητικού εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα και στην αναγκαιότητα να καταστεί το Δημόσιο πιο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό απέναντι στους πολίτες. Άλλωστε, αυτή είναι μια από τις βασικές προτεραιότητές μας στους έξι μήνες που διοικούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όμως, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργεί ήδη με μειωμένο προσωπικό, γι' αυτό και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμία απόλυση ή ένταξη υπαλλήλων μας σε καθεστώς κινητικότητας. Εξάλλου, ένα πρόσθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η δυσανάλογη κατανομή του προσωπικού ανά περιφερειακή ενότητα.

           Σ' αυτό το πλαίσιο, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο θα συναντηθούμε αύριο στην Αθήνα όλοι οι αιρετοί Περιφερειάρχες: Αφενός, να γίνει πιο ευέλικτος ο νόμος για τις εσωτερικές μετακινήσεις των υπαλλήλων μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και, ταυτόχρονα, να προβλεφθεί η δυνατότητα μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας προς τις αιρετές Περιφέρειες, οι οποίες  είναι επιφορτισμένες με το κύριο αναπτυξιακό βάρος της χώρας και χρειάζονται ενίσχυση σε στελεχιακό δυναμικό. Η ενδεχόμενη απώλεια προσωπικού θα προκαλέσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στις αιρετές Περιφέρειες, οι οποίες έχουν ήδη υποστεί ισχυρότατο πλήγμα από τις τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό τους. Είναι σταθερή η θέση μας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σύνολό της δεν διαθέτει πλεονάζον προσωπικό”. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...