Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΙΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ.

Ιεροί χώροι. Του Πιτσιρίκου
ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ.
Στο διπλανό τραπέζι, τσακώνονται για το αν θα ήταν σωστό να παίξει ο Σάκης Ρουβάς στην Επίδαυρο. Όχι για το αν είναι ο κατάλληλος να παίξει τον Διόνυσο στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, μόνο για την Επίδαυρο τα άλλα αρχαία θέατρα δεν τους απασχολούν. Αυτοί που λένε «όχι και στην Επίδαυρο ο Σάκης» είναι περισσότεροι. 

Κοιτάω τους Επιδαυρολάτρες και είναι όλοι σαν σκυλάδες. Είναι ικανοποιημένοι που ο Σάκης Ρουβάς δεν θα πατήσει τον «ιερό χώρο του θεάτρου της Επιδαύρου».

Η σκηνή μου θυμίζει μια άλλη σκηνή πριν από πολλά χρόνια στην Ομόνοια, όταν είδα κάτι ρακένδυτους να τσακώνονται για τα εκατομμύρια που έπρεπε να πάρει ο Δημήτρης Σαραβάκος. Τα έβρισκαν λίγα.

Η χώρα να έχει πρωθυπουργό τον Σαμαρά, υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά εσένα να σε πειράζει μην παίξει ο Σάκης Ρουβάς στην Επίδαυρο.

Γίνονται χρόνια αυτές οι συζητήσεις-κόντρες για το αν κάποιος είναι άξιος να παίξει στην Επίδαυρο ή να τραγουδήσει στο Ηρώδειο.

Και για την Επίδαυρο, άντε να το καταλάβω, αλλά για το Ηρώδειο που είναι ένα ρωμαϊκό ωδείο – «ρωμαϊκό πηγάδι» το έλεγε ο Γιάννης Τσαρούχης- δεν βλέπω τι το «ιερό» έχει. Μάλλον επειδή είναι κοντά στον Παρθενώνα.

Βέβαια, και το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι κοντά στον Παρθενώνα. Αλλά κανείς δεν το θεωρεί «ιερό».

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το θέμα δεν είναι αν θα παίξει στην Επίδαυρο ο Σάκης Ρουβάς ή η Τζούλια Αλεξανδράτου.

Το θέμα είναι πως αυτοί οι «ιεροί» χώροι -σαν την Επίδαυρο- θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποια άλλη χώρα.

Μολύνονται στην Ελλάδα.

Γιατί αν στην σκηνή είναι οι Ρουβάδες -προκαλώντας οργή στους θαυμαστές της Πάολας-, στις κερκίδες κάθονται ένα σωρό λαμόγια της πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

Και ποτέ κανείς δεν ενοχλήθηκε που όλοι αυτοί οι σιχαμένοι βεβηλώνουν τον «ιερό χώρο της Επιδαύρου».





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...