Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Ο Ιησούς στην Αθήνα του Μνημονίου


Πριν λίγες ώρες, μάθαμε ότι συνελήφθη ο Ιησούς από την 

ελληνική αστυνομία.


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑΙΔΗ*

Παρά κάποιες επιφυλάξεις από μερίδα συντηρητικών, η οποία κάμφθηκε με μερικά ανταλλάγματα, ο Ιησούς έχει προσαχθεί στη ΓΑΔΑ όπου και ανακρίνεται συστηματικά.
Η κατηγορία είναι ότι αποκάλυψε στο Ίντερνετ όλες τις απόρρητες λίστες με ονόματα Ελλήνων ολιγαρχών και πολιτικών με λογαριασμούς στο εξωτερικό.
Οι μυστικές αυτές λίστες, οι οποίες από ότι φαίνεται βρίσκονται στη διάθεση των υπηρεσιών ασφαλείας ξένων κρατών από χρόνια, βρέθηκαν ταυτόχρονα στα e-mail των έξι εκατομμυρίων Ελλήνων χρηστών του Ίντερνετ χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τη μοναδική δήλωση που φημολογείται ότι έκανε ο Ιησούς σε κάποιον blogger, τις αποκάλυψε ο ίδιος διότι οι αδρανείς και αγαθοί κάτοικοι της χώρας μας, νομίζουν ότι εάν τις αποκαλύψουν οι ίδιοι, θα τους συμβεί κάτι ανεπανόρθωτο, αν και τίποτε κακό δεν συνέβη, σε αντίστοιχη περίπτωση, πουθενά στον κόσμο ως τώρα.
Επίσης λέγεται ότι είπε: «Μην ζητάτε αξιοκρατία, από αυτούς που παίρνουν το ψωμί των παιδιών σας».

Ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να ανακοινώσει ότι το ελληνικό νομικό σύστημα δεν αναγνωρίζει τη θεϊκή παρέμβαση διότι η Ελλάδα δεν είναι θεοκρατία, και καθώς ο Ιησούς δεν είναι πολίτης ενός κράτους, τα αρχεία που διοχέτευσε στο Ίντερνετ, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη δικαιοσύνη. Επίσης, εξήγησε ότι επειδή υπάρχουν υπόνοιες αξιοποίησης των στοιχείων από τρομοκράτες και επειδή ο Ιησούς δεν είναι πολίτης ενός υπαρκτού κράτους, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος κράτησης μέχρι να του δοθεί δικηγόρος.

Στην ανακοίνωση που έκανε πριν λίγο, με σπασμένη φωνή από τη συγκίνηση, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, αναφέρει ότι μίλησε ο ίδιος μέχρι και με τον Θεό για αυτό το λεπτό ζήτημα και ο Θεός του απάντησε σχετικά με τον γιο του. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι στον Ιησού θα δοθούν όλες οι δυνατές ανέσεις μετά από μερικές μέρες, καθώς και η δυνατότητα να επισκεφθεί τους γονείς του όποτε ο ίδιος το επιθυμήσει. Επίσης, διόρθωσε τον κ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι η κράτηση του Ιησού, γίνεται για προληπτικούς λόγους, ώστε τρομοκράτες και ιερόσυλοι να μην τον απειλήσουν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί ο Ιησούς κρατείται ενώ ο ίδιος ο Ιησούς δεν ζήτησε βοήθεια και προστασία, ανέλαβε να απαντήσει ο κ. Μάκης Βορίδης: Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η Ελλάδα είναι ένα βαθιά χριστιανικό έθνος, προπύργιο του δυτικού πολιτισμού μέσα σε μια θάλασσα βαρβάρων, και είναι φυσικό να γίνεται καμιά φορά υπερβολική προσπάθεια από το κράτος για το καλό όλων μας.

Σημαντική παρέμβαση έκανε ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων με τον Ιησού, με επικεφαλής την κ. Φώφη Γεννηματά: Σύμφωνα με αυτή την ομάδα βουλευτών, που στηρίζει πάντως τον κ. Βενιζέλο, η πρωτοβουλία του Ιησού να δώσει στη δημοσιότητα όλη την ελληνική διαπλοκή, είναι μια πολύ ευγενική χειρονομία, αντάξια της οικογενειακής του κληρονομιάς, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να ανταποκριθεί σε αυτή την πράξη ψυχικού μεγαλείου. Συνεπώς, κατά αυτή την ομάδα βουλευτών, παρακαλείται ο Ιησούς να έρθει ξανά στην Ελλάδα σε κάποια άλλη εποχή, πιο κατάλληλη για τον ίδιο.

Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας σε όλα τα διεθνή δίκτυα, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι τα οικονομικά έχουν αλλάξει από την εποχή του Ιησού. Σήμερα, τόνισε με πίστη, υπάρχουν ευκαιρίες για όλες και όλους να βγουν από τη φτώχεια και τη μετριότητα. Ως παράδειγμα ανέφερε τον εαυτό του, ο οποίος από παιδί ενός κομμουνιστή αντάρτη, έγινε επικεφαλής τραπεζών, συνεργαζόμενος με το σύστημα των ελληνικών τραπεζών και κατόπιν με την μεταρρυθμιστική ομάδα της κ. Μέρκελ. Κατά τον κ. υπουργό, στη σημερινή Ελλάδα, υπάρχει καλή κατανομή του πλούτου και μια ζωηρή οικονομία, και πράξεις όπως αυτή του Ιησού στο Ναό του Σολομώντα κατά των τοκογλύφων, όπου αναστάτωσε τις συναλλαγές, θα είχαν κακή επίπτωση στην εικόνα της Ελλάδας.

Η ΔΗΜΑΡ, δια της εκπροσώπου Παιδείας κ. Ρεπούση, τόνισε ότι η παρουσία ενός τόσο σημαντικού διεθνούς θρησκευτικού προσώπου στην Ελλάδα, δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε συνωστισμό φανατικών πιστών έξω από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείται ο Ιησούς. Επίσης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο, να αποσπαστεί η προσοχή του λαού από την ξεκάθαρη πολιτική, όπως αυτή ασκείται από την ΔΗΜΑΡ, και να στραφεί σε εύκολες και γενικευτικές λύσεις, όπως η αγάπη, για ηθικά και κοινωνικά προβλήματα, όπως η ανισότητα του πλούτου και η φτώχεια. Τα προβλήματα αυτά η ΔΗΜΑΡ εγγυάται ότι θα λύσει συνολικά, χωρίς καμμία επιστροφή στη θεοκρατία, μέσα από την άκαμπτη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση όπου διακηρύσσουν την ακλόνητη άποψή τους, πως η μείωση μισθών από τον ΣΕΒ και η μηδενική φορολόγηση της ΕΕΕ, θα παραμείνουν, διότι εγγυώνται την ανάπτυξη. Καλούν τον Ιησού, να τους δώσει χρόνο να το αποδείξουν μέχρι την Έλευση της Βασιλείας των Ουρανών και κατόπιν να κριθούν από τον ίδιο.
Μια πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση έγινε από τα ιδιωτικά κανάλια. Η κοινή τους ένωση, η DIGEA, εκφράζει τη γνώμη ότι το πλήθος των αθέων και των τρομοκρατών που στηρίζει την ΕΡΤ, δεν είχε κανένα δικαίωμα να δημιουργήσει την εκπομπή «Ο Ιησούς στην Αθήνα», της οποίας η ακροαματικότητα αγγίζει το 90% από τις πρώτες ώρες κράτησης του Ιησού. Ο υπουργός κ. Αβραμόπουλος, έχοντας δίπλα του τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση, δήλωσε ότι θα δοθούν όλες οι εγγυήσεις στα ιδιωτικά κανάλια, ώστε τα χρέη τους, για ακόμη μια φορά, να πληρωθούν από τους φόρους που θα πήγαιναν στην Υγεία και στην Κοινωνική Πρόνοια.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χατζηδάκης, σε εκδήλωση για την πάταξη της οικογενειοκρατίας (Μητσοτάκης) και την ανάπτυξη της αγοράς χωρίς κοινωνικούς περιορισμούς (Χατζηδάκης), εξήγησαν ότι το πατριαρχικό μοντέλο ¨Πατηρ, Υιός και Πνεύμα» είναι πολύ περιοριστικό για την ανάπτυξη μιας ελεύθερης οικονομίας. Παρακάλεσαν θερμά τον Ιησού, να επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της μόνη της, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και συνθήματα που να ανησυχούν τον ύπνο των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, και να δώσει βάρος στην ανακούφιση των φτωχών από τις συνέπειες της ύπαρξης πολλών δημόσιων υπαλλήλων από τη ρωμαϊκή εποχή ως σήμερα.

Στο τέλος της ημέρας, εμφανίσθηκαν οι κ. κ. Δένδιας και Πολύδωρας. Ο κ. Δένδιας, ανακοίνωσε ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την μεταφορά του Ιησού στην Παλαιστίνη, στους Αγίους Τόπους, όπου θα μπορέσει να ζήσει με την προστασία των τοπικών αρχών. Για την ασφαλή μεταφορά του, θα χρησιμοποιηθεί το προεδρικό αεροσκάφος, με τη συνοδεία μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας, υπέγραψε άμεσα και αυτή την απόφαση, η οποία βοηθά στην υλοποίηση του Μνημονίου 3. Επίσης, για τη νομιμότητα της κράτησης του Ιησού, εκδόθηκε ταχύτατα θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κ. Πολύδωρας, τόνισε στις κάμερες, βαθιά συγκινημένος, ότι η τόσο προσφιλής του Χρυσή Αυγή, η οποία πάντα συμπαθούσε τους Εβραίους και τους Παλαιστίνιους, ανέλαβε εθελοντικά να φυλάξει το δρόμο προς το αεροδρόμιο. Τη σχετική δράση θα επιτηρούν μαζί με τα ΜΑΤ (τα οποία ψηφίζουν την οργάνωση) και στελέχη της Χρυσής Αυγής και μέλη της νεολαίας της, όπως ο κ. Γερμενής και άλλοι γνωστοί σατανιστές, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί, αν και –όπως είπε ο κ. Πολύδωρας ψιθυριστά- κάπως αρνητικά, με τον Ιησού κατά το παρελθόν και έχουν άποψη για τον ίδιο.

Σε δημοσκόπηση, το 94% των πολιτών καταδικάζει την κράτηση του Ιησού. Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως, το ίδιο ποσοστό καταδικάζει και το Μνημόνιο, αλλά η κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις διεθνείς συμβάσεις και να διαφυλάξει την ελληνική χριστιανική κληρονομιά επιστρέφοντας τον κ. Ιησού Χριστό στην πατρική του κατοικία, όπως θα έκανε για κάθε άλλο σημαντικό δημόσιο πρόσωπο με σημαντική συνεισφορά στον χριστιανικό πολιτισμό. Σχετικό συγχαρητήριο τηλεγράφημα, για την υπεύθυνη και αμετακίνητη στάση της Ελλάδας απέναντι σε ένα τέτοιο εξαιρετικό κοσμικό γεγονός όπως η έλευση του Ιησού, στάλθηκε από το κόμμα της κ. Μέρκελ, το οποίο είναι βαθιά ηθικό και συντηρητικό, όπως και από τον Ομπάμα, ο οποίος είναι βαθύτατα θρησκευόμενος. Οι ΗΠΑ και οι ΕΕ ζήτησαν να μεταφερθεί ο Ιησούς όχι στην Παλαιστίνη, όπου η παρουσία του θα δημιουργούσε –ακούσια- πιθανώς εντάσεις, αλλά σε κάποιο άλλο κράτος, όπου θα φυλάσσεται καλύτερα και θα τους προσφερθεί VIP μεταχείριση.

Για την ώρα, όπως αναφέρουν πηγές από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Ιησού, περιφέρονταν μεταξύ Αθήνας και Κρήτης, ενώ οι μόνες χώρες που προσφέρθηκαν να τον δεχτούν είναι η Βολιβία και ο Ισημερινός, κράτη που έχουν κυβερνήσεις άθεων, κομμουνιστών και άλλων κολλημένων με την φορολόγηση του πλούτου και την καταπολέμηση της ανισότητας, και τα οποία προσφέρουν άσυλο σε διάφορους διαδικτυακούς τρομοκράτες, οι οποίοι εκθέτουν την αγαθοεργό δράση των εταιρειών, των υπηρεσιών κατασκοπείας και της βαθιά ηθικής διεθνούς τραπεζικής και οικονομικής ελίτ. Αυτή η εξέλιξη, της παροχής ασύλου στη Λατινική Αμερική, αποκλείσθηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Επίσης, αποκλείσθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και η μεταφορά του Ιησού στο Άγιον Όρος, διότι είναι πολύ κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα και –υποτίθεται- μπορεί να διατάρασσε τον τουρισμό των υπόλοιπων περιοχών, οι οποίες πλήττονται από την κρίση και έχουν ανάγκη τουριστών πιο πολύ από τον Άθω, κατά την κυβέρνηση.

Τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο Ιησούς δεν βρίσκεται στο αεροπλάνο πλέον. Τα τελευταία του λόγια προς τους πιλότους ήταν: «Για ακόμη μια φορά, αγαπημένοι μου διωκόμενοι φίλοι, έκανα όσα έπρεπε να κάνω, για να σας δείξω ότι άδικα φοβάστε την σκιά σας. Το μέλλον όμως το δικό σας, των παιδιών σας και της χώρας σας, είναι μόνο στα χέρια σας, και, για ακόμη μια φορά, μπορείτε να κάνετε περισσότερα, από απλώς να βλέπετε».

Η αρχική έμπνευση του άρθρου:


*Ο Γιώργος Θωμαϊδης είναι ειδικευόμενος Ψυχίατρος στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης και ερευνητής.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...