Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗΣ ΣΤΟ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2013".

Σας παρουσιάζουμε τον πολιτιστικό σύλλογο Ακρολίμνης, που θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στους Προμάχους.
Επωνυμία: Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρολίμνης
μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου χορού της UNESCO

Σύντομο βιογραφικό

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρολίμνης ιδρύθηκε το 1985 απενεργοποιήθηκε όμως τον ίδιο χρόνο. Το 2006 ενεργοποιήθηκε ο ήδη υπάρχων σύλλογος. Μικτός σύλλογος έχει στο δυναμικό του 100 περίπου χορευτές και λειτουργούν 4 τμήματα.
 Σκοπός του είναι η διάδοση και η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Βοηθάει ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Έχει δημιουργήσει τράπεζα αίματος, τμήμα ζωγραφικής, ήταν αρωγός των πυρόπληκτων της Πελοπονήσου. 
Τα χορευτικά τμήματα έχουν πάρει μέρος : σε παιδικά φεστιβάλ όπως τα Φιλίππεια και το μεγάλο τμήμα χόρεψε στην Παγκόσμια ημέρα χορού, στο Παγκόσμιο συνέδριο και για τρεις συνεχής χρονιές παίρνει μέρος στο κρατικό θέατρο της Δόρα Στράτου με τελευταία παρουσία του τον Ιούνιο για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Θεάτρου.
 Έχει καλεστεί από πολλά σωματεία του εξωτερικού και συμβάλει στον αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στο "πολιτιστικό αντάμωμα" των Προμάχων θα  μας παρουσιάσουν χορούς από την Μακεδονία, η φορεσιά του συλλόγου είναι από την Επισκοπή Ναούσης και οι χοροί που θα χορέψουν  είναι:

1) ΜΠΑΙΤΟΥΣΚΙΝΟ
2) ΓΚΑΙΝΤΑ ΝΑΣΤΡΙΤΖΙΝΙ
3) ΣΤΑΝΓΚΕΝΑ
4) ΟΤΦΟΡΕ ΛΈΝΟ - ΧΑΣΑΠΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
5) ΜΠΑΙΡΑΤΣΕ
6) ΤΙΚΦΕΣΚΙΝΟ
7) ΜΟΥΛΑΕΒΟ

Πρόεδρος: κυρία Υφαντίδου Άννα
Χοροδιδάσκαλος: Γιάννης Μίγκας



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...