Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΡΔΕΛΑΔΩΝ: ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!

 Θα κάνουμε σήμερα ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και με τη βοήθεια σπάνιου φωτογραφικού υλικού, που μας παραχώρησε από το προσωπικό του αρχείο, ο Γιάννης Μόλης(Ζήσης), θα σας παρουσιάσουμε εικόνες της δεκαετίας του ’80.
Εποχές, που όλα ήταν πιο ανέμελα και οι άνθρωποι ήταν αγνοί και ζούσαν αρμονικά και ξένοιαστα.
Τη δεκαετία αυτή λοιπόν, κύρια απασχόληση των κατοίκων αποτελούσαν οι βιοτεχνίες ξύλου(κορδέλες), στις οποίες εργάζονταν ένας πολύ μεγάλος αριθμός κατοίκων, και πολλές οικογένειες συντηρούνταν από τα μεροκάματα, που ήταν συνεχή.
Οι σχέσεις όλων ήταν στενές και ο μόνος ανταγωνισμός που επικρατούσε, ήταν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, που διεξάγονταν συχνα μεταξύ των ομάδων της κάθε βιοτεχνίας.
Μάλιστα η κάθε ομάδα είχε και το επίσημο όνομά της, όπως "ΑΕΤΟΣ", "ΘΥΕΛΛΑ", "ΚΕΡΑΥΝΟΣ", "M UNITED" κτλπ.
Οι αγώνες αυτοί αποτελούσαν σπουδαίο γεγονός και συγκέντρωναν το ενδιαφέρον όλου του χωριού.
Στο «ξερό» τότε γήπεδο, μαζεύονταν λοιπόν οι αντίπαλες ομάδες και με τις υποτυπώδεις αθλητικές τους στολές, υπό τα βλέμματα εκατοντάδων θεατών, έλυναν τις ποδοσφαιρικές τους διαφορές. Παρατηρείστε στις εικόνες το πλήθος του κόσμου, που συνέρρεε και γέμιζε τις κερκίδες του γηπέδου.
Απολαύστε το ταξίδι λοιπόν, πίσω στα όμορφα εκείνα χρόνια και θα σας παρακαλέσουμε να αναγράψετε στα σχόλια, τα ονόματα των ατόμων, που θα αναγνωρίσετε.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...