Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕ ΠΟΤΕ.

Magnify Image
Στο προάστιο Άιν Τάρμα, 1.300 Σύριοι σκοτώθηκαν μετά από επίθεση που φημολογείται πως έγινε με χημικά όπλα. 
Ανδρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι, παιδιά και βρέφη, δολοφονήθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν στα σπίτια τους - Χιλιάδες και τα θύματα με αναπνευστικά προβλήματα   Φρικιαστικές εικόνες στοιχειώνουν όποιον τις δει. Το προάστιο Άιν Τάρμα της Δαμασκού είναι πλέον πόλη «φάντασμα». Οι 1.300 κάτοικοί του δολοφονήθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν, μέσα στα σπίτια τους, από δηλητηριώδη αέρια. 
        Μια μέρα μετά την επίθεση με χημικά, οι δρόμοι έχουν ερημώσει. Κορμιά ανδρών γυναικών, ηλικιωμένων, παιδιών και βρεφών, βρίσκονται παντού, νεκρά, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων για την πρωτοφανή αγριότητα με την οποία το καθεστώς Ασαντ δολοφόνησε τόσους αθώους.       Φωτογραφίες – σοκ κάνουν τον γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι φωτογραφίες και τα βίντεο δείχνουν τους νεκρούς και τραυματίες από την επίθεση με νευροτοξικά αέρια. Ανάμεσά τους θύματα σε αυτοσχέδια νοσοκομεία που υποφέρουν από σπασμούς και δεν μπορούν να πάρουν ανάσα. Πολλά από τα θύματα είναι βρέφη και παιδιά.
     Το BBC αναφέρει πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν είναι γνήσιες. 
    Η συριακή αντιπολίτευση κατηγορεί ευθέως το καθεστώς Άσαντ για χρήση χημικών όπλων σε περιοχές της ανατολικής Δαμασκού τα ξημερώματα της Τετάρτης, μιλώντας ευθέως  για πρωτοφανές μακελειό με περισσότερους από 1.300 νεκρούς, αριθμός που υπάρχουν φόβοι πως θα αυξηθεί, και που δεν μπορεί –μέχρι στιγμής- να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.
   Ο Φαχάντ Αλμασρι, εκπρόσωπος των ανταρτών της Συρία στο Παρίσι, ανέφερε πως οι θάνατοι ανέρχονται στους 1.729, ενώ 6.000 άνθρωποι υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα. 
      Όπως καταγγέλλουν οργανώσεις της αντιπολίτευσης, η επίθεση με χημικά όπλα έγινε στο πλαίσιο σφοδρού βομβαρδισμού κατά τη διάρκεια επιχείρησης ανακατάληψης της περιοχής από τα χέρια των ανταρτών.
Magnify Image
   Ο Ζορζ Σάμπρα, από τα ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για περισσότερους από 1.300 νεκρούς. «Η επίθεση άρχισε γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Τεράστιος αριθμός αμάχων επλήγη από τα αέρια. Ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς άνθρωποι πεθαίνουν από ασφυξία και δεν υπάρχουν τα απαραίτητα ιατρικά εφόδια για να σωθούν» αναφέρει η αντιπολίτευση.
      «Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας και η απροθυμία των ΗΠΑ σκοτώνουν το συριακό λαό» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Ζορζ Σάμπρα από την Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι η σφαγή δίνει τη χαριστική βολή στις προσπάθειες για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης.   «Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς κάνει χρήση χημικών όπλων. Όμως τα σημερινά εγκλήματα συνιστούν ένα σημαντικό σημείο καμπής στις επιχειρήσεις του καθεστώτος. Αυτή τη φορά έγιναν για να εξοντώσουν και όχι για να τρομοκρατήσουν το λαό» υπογράμμισε.
Magnify Image
   Η Ρωσία, που υποστηρίζει το καθεστώς Ασαντ είναι η μόνη χώρα που έκανε λόγο για προμελετημένη «προβοκάτσια» των ανταρτών δηλώνοντας σχετικά μέσω του Ρώσου υπουργόυ Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς: «Όλο αυτό δεν μπορεί παρά να υπονοεί ότι για ακόμα μία φορά είμαστε αντιμέτωποι με μία προσχεδιασμένη προβοκάτσια. Αυτό στηρίζει το γεγονός ότι η εγκληματική αυτή πράξη πραγματοποιήθηκε κοντά στη Δαμασκό τη στιγμή που η αποστολή των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ άρχισαν επιτυχημένα το έργο της έρευνας καταγγελιών για την πιθανή χρήση χημικών όπλων»  
Magnify Image
     Στο ίδιο πνεύμα, το καθεστώς Ασαντ δηλώνει πως οι κατηγορίες για χρήση χημικών είναι «παντελώς αβάσιμες»   Ακόμα όμως και με τις πιο συντηρητικές μετρήσεις, η επίθεση της Τετάρτης είναι  σίγουρα η φονικότερη επίθεση που έχει γίνει στη Συρία, αλλά και παγκοσμίως από την δεκαετία του 1980. 



ΠΗΓΗ... dailymail

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...