Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

"ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ".

Διονύσης Σταμενίτης: «Ανάγκη αλλαγής του τρόπου λειτουργίας της κρατικής διοίκησης»

«  Την αναδιάρθρωση των Δημόσιων Υπηρεσιών με κέντρο τον πολίτη και τις  ανάγκες των τοπικών  κοινωνιών ζητά ο Βουλευτής Πέλλας »


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης θίγοντας το μεγάλο ζήτημα της κρατικής λειτουργίας, με σημείο αναφοράς την εξυπηρέτηση προς τους πολίτες και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή η ανάγκη για ριζική, δομική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το κράτος, η διοίκηση και η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας οδήγησαν σε ένα συνολικό επανασχεδιασμό, με εσωτερική συνοχή και συνέπεια, στηριγμένο σε βάση που θέτει στο επίκεντρο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη και δίνει νέα αναπτυξιακή ώθηση στο κράτος.

Τα προβλήματα όμως που δημιούργησαν αυτές οι αναδιαρθρώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, στα πλαίσια κυρίως και του προγράμματος «Καλλικράτης» για αναδιάρθρωση των Δήμων, έδειξαν ότι υπήρξε ένας μάλλον βεβιασμένος σχεδιασμός.


Επειδή το Δημόσιο υφίσταται για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του πολίτη, να παρέχει υπηρεσίες, όπως η παιδεία, η υγεία, η δικαιοσύνη και εν γένει τα βασικά κοινωνικά αγαθά που χρειάζεται κάθε άνθρωπος για να ζήσει με αξιοπρέπεια και επειδή η αναδιάρθρωση των Δημοσίων Υπηρεσιών που επιχειρείται, ουσιαστικά, επαναφέρει την συγκεντρωτική λογική που υπήρξε μη αποδοτική, ο κ. Σταμενίτης ζητά από τους Υπουργούς των δύο αρμόδιων Υπουργείων να τον ενημερώσουν πρώτον, σχετικά  με τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την αναδιάρθρωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και δεύτερον, αν βρίσκεται στις προθέσεις τους μια αναδιοργάνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο, ώστε να καταστούν αυτές βασικός συντελεστής της τοπικής ανάπτυξης ως βάση για την ανάπτυξη της χώρας;

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...