Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ. ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΙΑΣΤΟ ΡΩΜΕ'Ι'ΚΟ".

Συγχρονος Διόνυσος κατοικεί στα Χανιά - Διεθνές βραβείο για το Λιαστό Ρωμέικο Καραβιτάκη
Τα μυστικά του Διονύσου φαίνεται ότι γνωρίζει καλά οινοποιείο στα Χανιά που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον στον Διεθνή διαγωνισμό κρασιού στο Βερολίνο για το Λιαστό από Ρωμέικο Καραβιτάκη.

Ο διεθνής διαγωνισμός Κρασιού του Βερολίνου είναι ένας από τους πιο σεβαστούς διαγωνισμούς στον χώρο του κρασιού. Φέτος η συμμετοχή ''περιορίστηκε'' στα 3500 δείγματα από όλον τον κόσμο εξαιτίας της αθρόας συμμετοχής των οινοποιείων .

Τα κρασιά κρίθηκαν από 120 επαγγελματίες γευσιγνώστες με τυφλή δοκιμή χωρίς να γνωρίζουν τις ετικέτες των κρασιών ώστε να τηρηθεί απόλυτη αξιοκρατία. Ο διαγωνισμός αυτός ξεκίνησε το 1994 και εποπτεύεται από την OIV, η οποία είναι η Διεθνής Οργάνωση Οίνου και Αμπέλου.

Κάθε χρόνο τα βραβεία του διαγωνισμού αυτού αποτελούν το καλύτερο διαβατήριο για την αναγνώριση των κρασιών διεθνώς.

Το Λιαστό από Ρωμέικο του Οινοποιείου φτιάχνεται από την παραδοσιακή ποικιλία των Χανίων, Ρωμέικο.

Τα σταφύλια συλλέγονται ιδιαίτερα ώριμα και κατόπιν λιάζονται. Ακολουθεί οινοποίηση και παλαίωση για 36 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Κατόπιν εμφιαλώνεται στην ιδιαίτερη φιάλη του όπου παραμένει για άλλους 36 μήνες πριν βγει στην αγορά. Η παραγωγή του είναι περιορισμένη και δεν υπερβαίνει ποτέ τις 1000 φιάλες ανά έτος. Πρόκειται για ένα γλυκό κρασί με αρώματα αποξηραμένων φρούτων μελιού και βοτάνων.

Το μετάλλιο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το οινοποιείο  επειδή βραβεύεται μια πολύ ιδιαίτερη και μοναδική ποικιλία του Νομού Χανίων και με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ότι το Ρωμέικο έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...