Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΙΑΠΩΝΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΠΕΡΜΑ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΩΑΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ.

Ιάπωνες φτιάχνουν σπέρμα από γυναίκες και ωάρια από άνδρες
Ιάπωνες επιστήμονες ισχυρίζονται ότι στο μέλλον θα μπορούν να αναπτύξουν αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά κύτταρα από το αντίθετο φύλο. Με πιο απλά λόγια θα μπορούν να δημιουργήσουν σπέρμα από τις γυναίκες και ωάρια από τους άνδρες.

Ο επικεφελής της έρευνας Katsuhiko Hayashi από το Πανεπιστήμιο του Κιότο δημοσίευσε την εργασία τους στην οποία αναφέρεται ότι τα κύτταρα του δέρματος από ποντίκια χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν αρχέγονα γεννητικά κύτταρα ή PGCs. Αυτά τα κύτταρα, δύο αρσενικά και θηλυκά κύτταρα φύλου, στη συνέχεια αναπτύχθηκαν σε σπέρμα και ωάρια. Οι Ιάπωνες ισχυρίζονται ότι μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης δημιούργησαν μια νέα ζωή.

Αν και τα πειράματα είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο, οι δυνατότητες για την αναπαραγωγική ιατρική είναι εντυπωσιακή. Οχι μόνο θα μπορούσε η έρευνα να επιτρέπει σε υπογόνιμες γυναίκες να τεκνοποιήσουν, με τη δημιουργία των αυγών από τα κύτταρα του δέρματός τους, αλλά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σπέρμα από γυναίκες και ωάρια από άνδρες.

Η διαδικασία αρχίζει με την εκχύλιση πολυδύναμων βλαστικών κύτταρων και στη συνέχεια μετατροπή αυτών σε PGCs. Τα γεννητικά κύτταρα μεταμοσχεύθηκαν στις ωοθήκες και στους όρχεις ποντικών για να αναπτυχθούν. Μόλις αυτά τα κύτταρα γίνουν ώριμα εξάγονται και χρησιμοποιούνται για να γονιμοποιήσουν το ένα το άλλο.

Η αρχική έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και από τότε, οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αξιοποιούν πλήρως τα στοιχεία με στόχο κάποια στιγμή να την εφαρμόσουν και στον άνθρωπο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...