Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ NEGOTINO ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

Υπογράφηκαν το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο Αλμωπίας ,στην Αριδαία , τα πρωτόκολα συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Αλμωπίας και του ΔήμουNegotino της FYROM  , στα πλαίσια ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος. 
Στη συνέχεια οι δύο Δήμαρχοι Δ.Πασόης και  YAPOSTOLOF μετέβησαν στα Λουτρά Πόζαρ με συνεργάτες τους ,όπου και ξεναγήθηκαν . Όπως δήλωσαν έμεινα ευχαριστημένοι από την φυσική ομορφιά της περιοχής.
Στην συνέχεια  η ελληνική αντιπροσωπεία παρέθεσε γεύμα στην αντιπροσωπεία της γειτονικής χώρας.

Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, σε κλίμα δημιουργικής ομοφωνίας. Η αντιπολίτευση μάλιστα είχε εκφράσει την άποψη ότι στο τέλος τέτοιων προγραμμάτων,καλό είναι να μένουν και πρακτικά οφέλη. Σε διασυνοριακά προγράμματα έχει ενταχθεί και ο Δήμος ΄Εδεσσας  ο οποίος έχει προχωρήσει μάλιστα ακόμα περισσότερο 


Το Διασυνοριακό Πρόγραμμα ΙΡΑ «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 05/09/2008 με την απόφαση C(2008)4717/05-09-2008.

Προϋπολογισμός

Το Πρόγραμμα «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» έχει συνολικό προϋπολογισμό 31.549.723 € (20.072.594 € + 11.477.129 €). Για την Ελλάδα ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 20.072.594 € (15.054.445 € - 75%)προέρχονται από κοινοτικούς πόρους - ΕΤΠΑ και 5.018.149 € - 25%) από εθνικούς πόρους). Για τις ίδιες δράσεις για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 11.477.129 €, εκ των οποίων τα 9.755.560 € - 85% προέρχονται από κοινοτικούς πόρους – ΙΡΑ και τα 1.721.569 € - 15% από εθνικούς.

Επιλέξιμες περιοχές

Επιλέξιμες περιοχές του προγράμματος είναι οι Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (νομός Φλώρινας) και Κεντρικής Μακεδονίας (νομοί Πέλλας,Κιλκίς, Σερρών και Θεσσαλονίκης) στην Ελλάδα, καθώς και οι Περιφέρειες Σχεδιασμού Πελαγονίας, Βαρδαρίου, Νοτιοανατολική και Νοτιοδυτική στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο Νομός Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα και η Νοτιοδυτική Περιφέρεια Σχεδιασμού στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας συμμετέχουν ως όμορες περιοχές.

Γενικός στόχος - Στρατηγικοί στόχοι

Ο γενικός στόχος του Προγράμματος «Ελλάδα - πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι «η ενδυνάμωση της σύγκλησης στην περιοχή εφαρμογή του Προγράμματος μέσω της προώθησης της αειφόρου τοπικής ανάπτυξης».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...