Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΜΕΣΩ SMS.


Η ιστορία αυτή γνωστή. Η αδιαφορία του ελληνικού (;) κράτους παροιμιώδης, ακόμα και στις περιπτώσεις καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Επίσης, παρόλο που η υπόθεση με τα sms που αποστέλλονται στα κινητά όσων κινούνται και ταξιδεύουν στην Βόρεια Ελλάδα πάει κάποια χρόνια πίσω, πολλοί συμπατριώτες μας αγνοούν το γεγονός αυτό. Εμείς είμαστε εδώ για να θυμίσουμε και να πληροφορήσουμε τον κόσμο για όσα αγνοεί.
Εδώ και μερικά χρόνια η ίδια υπόθεση εξακολουθεί να εξελίσσεται, δίχως κανείς να αναρωτιέται και να αντιδρά. Οποιοσδήποτε πολίτης ταξιδεύει στην επικράτεια της Μακεδονίας μας, ειδικά με κατεύθυνση προς Θράκη, δέχεται μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο που τον καλωσορίζουν στην υποτιθέμενη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Μάλιστα, υπάρχει και ένα μήνυμα που φθάνει στα κινητά με αναγραφόμενο απόστολέα την Cosmote, όπου αναφέρονται οι χρεώσεις για κλήσεις, μηνύματα και χρήση data ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η προέλευση αυτού του μηνύματος μπορεί να είναι πιθανώς και η Βουλγαρία. Κι όλα αυτά, μερικά εκατοντάδες μέτρα από την Νύμφη του Θερμαϊκού, την Θεσσαλονίκη! Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάποια κίνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου από την πολιτική ηγεσία της χώρας ή τα κόμματα, τα οποία φυσικά έχουν με πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούν καθώς φαίνεται.
 Έτσι λοιπόν, οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι αλλοδαποί που επισκέπτονται την Βόρεια Ελλάδα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κύρος και την δυναμική της Ελλάδας) και μετακινούνται με τραίνα, λεωφορεία, αυτοκίνητα και αεροπλάνα διαβάζουν στο κινητό τους τα εξής μηνύματα:
1) Welcome to Macedonia, the cradle of civilization. During your stay we strongly recommend that you visit the Museum of the Macedonian Struggle and the Memorial House of Mother Teresa in Skopje, the Memorial Center of Toshe Proeski in Krushevo, the Museum on Water in Ohrid and the Ancient Observatory in Kokino. T-Mobile welcomes you to the Republic of Macedonia! For assistance please call +38970122. Have a pleasant stay in our country!

Μετάφραση:
Καλώς ήλθατε στην Μακεδονία, το λίκνο του πολιτισμού. Κατά την διάρκεια της διαμονής σας, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα και το Memorial House της Μητέρας Τερέζας στα Σκόπια, το Memorial Center του Τόσε Προέσκι στο Κρούσεβο, το Μουσείο για το Νερό στην Οχρίδα και το Αρχαίο Αστεροσκοπείο στο Κόκκινο. Η T-Mobile σας καλωσορίζει στη Δημοκρατία της Μακεδονίας! Για βοήθεια καλέστε στο 38970122. Να έχετε μια ευχάριστη διαμονή στη χώρα μας!
2) T-Mobile welcomes you to the Republic of Macedonia! For assistance please call +38970122. Have a pleasant stay in our country!

Μετάφραση:
Η T-Mobile σας καλωσορίζει στη Δημοκρατία της Μακεδονίας! Για βοήθεια καλέστε στο 38970122. Να έχετε μια ευχάριστη διαμονή στη χώρα μας!
3) Καλείτε προς Ελλάδα 1,848 ευρώ/λεπτό. Στέλνετε sms με 0,369 ευρώ/sms. Προσφορά για χρήση data με 0,04 ευρώ/10kb έως30/09/13.

Σε μια μαύρη περίοδο για τον Ελληνισμό, σε μια συγκυρία όπου ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός μοιάζει μουδιασμένος και ανερμάτιστος δίχως να ξέρει πώς να αντιδράσει, φαινόμενα σαν αυτά καταδεικνύουν την πλήρη παρακμή και αποσύνθεση στην οποία βρίσκονται το πολιτικό σύστημα, η κοινωνία και τα αντανακλαστικά επιβίωσης του λαού μας. Είναι ντροπή να σε “καλωσορίζουν” σε μια ξένη προς ο,τιδήποτε το μακεδονικό χώρα, η οποία χρησιμοποιεί δίχως κανένα ιστορικό και ηθικό έρεισμα το όνομα Μακεδονία, λίγες εκατοντάδες μέτρα από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη!
Η “υπαρξιακή αφασία” στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι μας, αποτελεί κίνδυνο για την ίδια μας την επιβίωση και ως βιολογική αλλά και ως πολιτισμική οντότητα. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που αντιμετωπίσαμε στον τόπο μας εχθρούς, οι οποίοι προσπάθησαν να μας καταβάλουν με κάθε μέσο. Η περίοδος της ραστώνης για τον Ελληνισμό έχει παρέλθει και καλό είναι να το κατανοήσουμε έγκαιρα! Ακόμη κι αν το ζήτημα αυτό με τα sms φαντάζει όχι κάτι τόσο σημαντικό, είναι χρήσιμο να μην ξεχνούμε ότι τελικά δεν ζούμε σε έναν παραδεισένιο κόσμο ανάμεσα σε πρόθυμους φίλους και ατέρμονες γιορτές. Άλλωστε, η λαϊκή σοφία το έχει αποτυπώσει αυτό πολύ εύστοχα στην εξής παροιμία: “Φύλαγε τα ρούχα σου για νάχεις τα μισά”. Η Ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται σαν φάρσα…
Όπως και να έχει η Ιστορική Αλήθεια παραμένει μία και μοναδική, όσο κι αν κάποιοι “ερεθίζονται” όταν αυτή εκφράζεται ευθαρσώς: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...