Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ "ΟΙ ΑΛΜΩΠΕΣ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2013 ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


Μια καταιγιστική παράσταση, που θα ζήλευε και ο πιο επαγγελματικός χορευτικός όμιλος, έδωσαν οι χορευτές και οι χορεύτριες του λαογραφικού συλλόγου ΟΙ ΑΛΜΩΠΕΣ στο πολιτιστικό αντάμωμα των Προμάχων.
Τα παιδιά του συλλόγου καθοδηγούμενα από τον τοπικό «θρύλο» των παραδοσιακών χορών Πέτρο Σέλκο, παρουσίασε μια συλλογή Ευρωπα’ι’κών χορών κάνοντας το πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης να παρακολουθεί καθηλωμένο.
Ιλιγγιώδεις στροβιλισμοί, σε έναν ξέφρενο ρυθμό, άπταιστοι βηματισμοί και μια ακρίβεια στην εκτέλεση των φιγούρων , που σε συνεπαίρνει. Μάλιστα ήταν τόσο εντυπωσιακό το θέαμα, που η εξέδρα κατακλύστηκε από μικρά παιδάκια, τα οποία παρακολουθούσαν αποσβολωμένα, ονειρευόμενα τον εαυτό τους στη θέση των χορευτών όταν μεγαλώσουν.
Στο τέλος της παρουσίασής τους, τα μέλη του συλλόγου εισέπραξαν θερμότατο χειροκρότημα, ενώ ο πρόεδρός τους-παλιός δάσκαλος στους Προμάχους- με τρεμάμενη  φωνή χαιρέτησε συγκινημένος, βλέποντας πολλούς γνωστούς και γνώριμες φυσιογνωμίες.
Δεν έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω για τους ΑΛΜΩΠΕΣ  εξάλλου η αξία τους είναι εγνωσμένη ανά το Πανελλήνιο.

Απλά να προσθέσουμε, ότι ο ιστορικός σύλλογος τιμά την περιοχή μας και αντιπροσωπεύει επάξια την Μακεδονία και την Ελλάδα μας σε όλες τις γωνιές της υφηλίου. 




































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...