Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 75 ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΛΑΒΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ".


1Περισσότεροι από 75 διακεκριμένοι Σλαβολόγοι ερευνητές, προερχόμενοι από δεκάδες πανεπιστήμια του κόσμου θα πάρουν μέρος στο διεθνές συνέδριο "Κύριλλος και Μεθόδιος.Το Βυζάντιο και ο κόσμος των Σλάβων" που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου.  
Το διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 2013-Ετος Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και είναι το μεγαλύτερο φέτος στην Ευρώπη με αντικείμενο το έργο των δύο Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του διεθνούς συνεδρίου συνεδρίασαν αρχές Σεπτεμβρίου τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Διαπιστώθηκε ότι κορυφώνεται το ενδιαφέρον όσον αφορά τις συμμετοχές στη διοργάνωση και ότι η προέλευση των εισηγητών στο διεθνές συνέδριο του ερχόμενου Νοεμβρίου θα καλύπτει ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα, από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ έως το Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας ενώ από τα ελληνικά πανεπιστήμια και ιδρύματα θα συμμετέχουν συνολικά 25 ειδικοί.

Το διεθνές συνέδριο και η μεγάλη έκθεση για το έργο των δυο Θεσσαλονικιών Αγίων (Νοέμβριος 2013-Φεβρουάριος 2014)αποτελούν τις δυο κορυφαίες εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τα 1150 χρόνια από την αποστολή των ιεραποστόλων Αγίων στη Μεγάλη Μοραβία προς ευαγγελισμό των λαών της ευρύτερης περιοχής στη χριστιανική πίστη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, κ. Σπύρος Πέγκας.

Πρόσθεσε ότι «Στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του φθινοπώρου γίνεται προσπάθεια να συμμετέχουν και τα προξενεία Ρωσίας -Βουλγαρίας και Σερβίας στη Θεσσαλονίκη με ξεχωριστές εκδηλώσεις που τα ίδια έχουν προτείνει (έκθεση βιβλίου,μουσικά σχήματα ,χορωδίες ,κινηματογράφο από τις χώρες τους)ενώ στα εγκαίνια της έκθεσης στο Βυζαντινό Μουσείο θα συμμετέχει αφιλοκερδώς και η Χορωδία Ακαδημαϊκού Μουσικού Συνδέσμου Θεσσαλονικέων με ειδικά τροπάρια και ύμνους που αναφέρονται στους δύο αγίους».

Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ομάδα ξεναγών της Θεσσαλονίκης έχει καταρτίσει κάθε Σάββατο(9.30 πμ), ειδικό πρόγραμμα ξεναγήσεων (στα ελληνικά και ρωσικά) δωρεάν για τους δημότες κι επισκέπτες σε χώρους και μνημεία της πόλης που σχετίζονται με τους Κύριλλο και Μεθόδιο.

Στα χνάρια των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου τιτλοφορείται και η Έκθεση που σχεδιάζει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με υλικό που θα προέρχεται από τους ευρωπαϊκούς σταθμούς και τα σημαντικότερους χώρους δράσης των Θεσσαλονικέων Αγίων. 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...