Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

8ΧΡΟΝΗ "ΝΥΦΗ" ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ.

Υεμένη: 8χρονη «νύφη» πέθανε από εσωτερική αιμορραγία
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένα 8χρονο κοριτσάκι πέθανε στην Υεμένη από εσωτερική αιμορραγία, λίγες ώρες αφότου το πάντρεψαν με άνδρα 5 φορές μεγαλύτερο του. Το κοριτσάκι πέθανε από εσωτερικά τραύματα κατά την πρώτη νύχτα του γάμου, στην πόλη Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας Al Watan. 
    Ακτιβιστές στην Υεμένη κάλεσαν την αστυνομία να συλλάβει τον γαμπρό και την οικογένεια του κοριτσιού και να τους μεταφέρει στο δικαστήριο για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι ακτιβιστές τονίζουν ότι αυτή η τραγική υπόθεση θα μπορούσε να προβληθεί για να βοηθήσει να μπει ένα τέλος στην πρακτική του γάμου σε ανήλικα κορίτσια, στη φτωχή αυτή περιοχή της Υεμένης. 
   Στο Κουβέιτ, bloggers προσευχήθηκαν για την ανήλικη Rawan, αλλά εξαπέλυσαν και  δριμεία επίθεση κατά του "γαμπρού", λέγοντας ότι είναι ένα κτήνος που πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά.   Πάνω από το ένα τέταρτο των κοριτσιών που γεννιούνται στην Υεμένη παντρεύονται προτού φτάσουν τα 15, ενώ σύμφωνα με τις παραδόσεις των φυλών της περιοχής, μια νύφη νεαρής ηλικίας μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια πολύ υπάκουη σύζυγο, να φέρει στον κόσμο περισσότερα παιδιά και να κρατηθεί μακριά από τον πειρασμό. Το Σεπτέμβριο του 2010, μια 12χρονη νύφη από την Υεμένη πέθανε μετά από τρεις ημέρες προσπαθώντας να γεννήσει, ανέφεραν ακτιβιστικές οργανώσεις. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...