Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Δ. ΜΠΙΝΟΥ ΣΤΟ aridaianews.


Το «χορό» των Δημοτικών Εκλογών ανοίγει ο Δημήτρης Μπίνος με αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Aridaia News. 

Δηλώνει για πρώτη φορά επίσημα ότι σκοπεύει να διεκδικήσει το Δήμο Αλμωπίας και θέτει τις βάσεις και τις προοπτικές αυτής της απόφασής του. 

Μάλιστα, ασκεί κριτική στο έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, επικεντρώνοντας στην καθημερινότητα του πολίτη, στην οποία δίνει πολύ μεγάλη βάση.

Επιπλέον, ο κ. Μπίνος αναφέρεται στις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες όπως λέει θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν με στόχο την επίλυση των προβλημάτων τους. 

Τέλος, κάνει γνωστό ότι θα πορευτεί σε αυτές τις εκλογές με το σύνθημα «ας εργαστούμε όλοι μαζί για μια νέα Αλμωπία».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Ένα γενικό σχόλιο για τη σημερινή κατάσταση στο Δήμο Αλμωπίας. 

«Αυτή τη στιγμή στο Δήμο Αλμωπίας υπάρχουν αρκετά και σημαντικά προβλήματα, λόγω και της οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως λόγω της κακής διαχείρισης των θεμάτων της καθημερινότητας από το σημερινό Δήμαρχο. Όλοι κατανοούμε τις οικονομικές δυσκολίες, αλλά όφειλε να λειτουργήσει ουσιαστικότερα σχετικά με την καθημερινότητα, να επιλύει άμεσα προβλήματα και να είναι καλύτερος στα διοικητικά θέματα». 

Θεωρείτε δηλαδή ότι η ευθύνη βαραίνει περισσότερο το Δήμαρχο; 

«Ουσιαστικά ναι. Θεωρώ ότι του ξέφυγαν αρκετά πράγματα. Θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ καλύτερα, από τη στιγμή που είχε και το τόσο μεγάλο ποσοστό αποδοχής στις εκλογές. Με αυτά τα δεδομένα, θα περίμενε κανείς να πετύχει στο έργο του. Όλα τα συνθήματα με τα οποία εκλέχθηκε, έπεσαν στο κενό. Δεν κατόρθωσε πολλά και κατά τη γνώμη μου το έργο του ήταν αποτυχημένο. Για την ακρίβεια, δεν υπήρξε ουσιαστικό έργο. Τιμώ τον άνθρωπο Δημήτρη Πασόη, κάνω κριτική στο Δήμαρχο Δημήτρη Πασόη». 

Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή μιλά συχνά για το νοικοκύρεμα του Δήμου. Αυτό πως το σχολιάζετε; 

«Εν μέρει μπορούμε να πούμε ότι προσπάθησε, αλλά θα επιμείνω ότι βασικά στοιχεία της καθημερινότητας του ξέφυγαν. Αναφέρομαι σε θέματα καθαριότητας, θέματα που είναι πολύ σημαντικά για την καθημερινότητα των πολιτών. Ας μη ξεχνάμε ότι ο Δήμος μας είναι καθαρά αγροτικός και γι’ αυτό θα έπρεπε να διευκολύνει και να κάνει καλύτερη τη ζωή των αγροτών». 

Άρα, θεωρείτε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η καθημερινότητα; 

«Αυτό ακριβώς. Γιατί γνωρίζουμε ότι χρήματα δεν υπάρχουν για μεγάλα έργα, όμως η σημερινή Δημοτική Αρχή ατύχησε στη διαχείριση της καθημερινότητας». 

Ασκείτε κριτική στο Δήμαρχο. Ωστόσο, δεν διοικεί μόνος του το Δήμο...

«Θεωρώ ότι ο Δήμαρχος είχε πρόσωπα με τα οποία μπορούσε να διοικήσει σωστά και να επιλέξει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Εκεί απέτυχε, διότι δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τις ικανότητες του καθενός και να τον τοποθετήσει στον τομέα εκείνο στον οποίο θα μπορούσε να ανταποκριθεί σωστά». 

Το τεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε για το 2014 πως το σχολιάζετε; 

«Είναι ένα πρόγραμμα που καταδικάζει σε μαρασμό το τόπο μας. Σίγουρα τα χρήματα είναι πολύ λίγα, αλλά δεν υπάρχει και αγωνιστικότητα από την πλευρά του Δημάρχου να ανεβάσει τον πήχη. Ας μη ξεχνάμε και τις υπηρεσίες που φύγανε από την Αριδαία. Θα μου πείτε “δεν θα φεύγανε;”. Απλά σε αυτό το κομμάτι της ανακατανομής των υπηρεσιών, θα έπρεπε ο Δήμαρχος να είχε σχεδιάσει και παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις και να είχε κρατήσει έστω κάτι. Αυτό όμως απαιτεί προετοιμασία, η οποία δεν έγινε. Οι εκ των υστέρων συζητήσεις, δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα». 

Έχετε εκφράσει ενδιαφέρον να είστε υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση; 

«Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με την αυτοδιοίκηση. Θεωρώ ότι έχω εμπειρία, στόχος μου είναι να βοηθήσω τον τόπο μου, επειδή τον αγαπώ και ζω σε αυτόν. Πιστεύω ότι ένας Δήμαρχος, με τα σημερινά δεδομένα, πρέπει να έχει διάθεση για δουλειά, μιας και δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα και ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά στις δύσκολες αυτές συνθήκες». 

Σε τι στάδιο βρίσκονται οι προσπάθειές σας; 

«Συζητώ καθημερινά με μέλη της τοπικής μας κοινωνίας, επισκέπτομαι τοπικά διαμερίσματα. Ο κόσμος πλέον καταλαβαίνει ότι τα μεγάλα έργα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα και το πιο σημαντικό είναι η διαχείριση της καθημερινότητας». 

Συμφωνείτε με την άποψη ότι θα πρέπει να ασχοληθούν και νέοι άνθρωποι με τα κοινά του τόπου μας; 

«Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της δικής μου αναζήτησης στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι νέοι πρέπει να ασχοληθούν με τα κοινά, οφείλουν να προσφέρουν στον τόπο. Εγώ κάνω πρόσκληση προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταπόκριση». 

Θεωρείτε ότι είναι εφικτό να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπό στο χώρο της δεξιάς, όσον αφορά στη διεκδίκηση του Δήμου Αλμωπίας; 

«Καταρχήν, δεν θα πρέπει να κομματικοποιούμε τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι δύσκολες οι στιγμές που περνάμε στον τόπο μας. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να σπαταλούνται δυνάμεις από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ο καθένας μας ανήκει σε έναν ιδεολογικό χώρο και αυτό είναι σεβαστό. Αλλά εγώ απευθύνω πρόσκληση όχι μόνο στο χώρο που ανήκω, αλλά και σε υγιείς δυνάμεις από άλλους χώρους».

Άρα, από την απάντησή σας συμπεραίνουμε ότι δεν θα διεκδικήσετε κάποιο χρίσμα… 

«Νομίζω ότι και τα κόμματα θα αποφύγουν να μπουν σε αυτή τη λογική των χρισμάτων. Κάθε στήριξη φυσικά είναι καλοδεχούμενη, όμως χρίσματα με την παλιά μορφή πιστεύω ότι δεν θα δοθούν». 

Σας βρίσκουν σύμφωνο οι προτάσεις για το νέο τρόπο εκλογής Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων; 

«Υπάρχουν και τα θετικά και τα αρνητικά. Όσον αφορά στα θετικά, δίνεται η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να ψηφίζει Δημοτικούς Συμβούλους που θεωρεί ικανούς, χωρίς να τον δεσμεύει η επιλογή ενός ψηφοδελτίου, ενώ από την άλλη, υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα δυσκολέψουν τη διοίκηση. Επειδή όμως δεν έχουμε ακόμα γνώση του τρόπου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές, δεν μπορούμε να υπεισέρθουμε περισσότερο σε αυτό το θέμα». 

Έχει γίνει πολύ συζήτηση από τη σημερινή Δημοτική Αρχή για το τι έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις. Αυτό πως το σχολιάζετε ως τακτική; 

«Το τι έκαναν οι προηγούμενοι, δεν θα πρέπει να είναι η βασική ενασχόληση μιας Δημοτικής Αρχής. Το τι κάνει ο καθένας, κρίνεται από τον κόσμο και από εκεί και πέρα ο καθένας πρέπει να χαράξει τη δική του πορεία. Σίγουρα, υπάρχει μια συνέχεια και ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που παρέλαβε, όμως οφείλει και να ανοίγει δικούς του δρόμους». 

Θεωρείτε ότι έγινε κακοδιαχείριση στους Δήμους της Αλμωπίας τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους; 

«Όλοι οι Δήμοι έχουν παρουσιάσει προβλήματα στη διαχείριση. Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν οφείλεται τόσο στην κακή πρόθεση των διοικούντων, αλλά πολλές φορές στην άγνοια, στην αδυναμία να ανταπεξέλθουν και στην προχειρότητα». 

Εσείς με ποιον τρόπο θα κινηθείτε στις εκλογές; 

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό να αναδειχτούν τα μέλη των τοπικών κοινοτήτων, γιατί θεωρώ ότι για να χτίσεις μια πυραμίδα πρέπει να ξεκινήσεις από τη βάση. Το λάθος που γίνεται μέχρι σήμερα, είναι μια από πάνω επίβλεψη προς όλα τα τοπικά διαμερίσματα, ένας καθορισμός αναγκών από ψηλά, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η βάση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε διαρκή και συνεχή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες». 

Το βασικό επιχείρημα για τη σημερινή κατάσταση, είναι ότι ο Δήμος μας είναι πολύ μεγάλος και τα χρήματα λίγα…

«Ο Δήμος Αλμωπίας είναι από τους μεγαλύτερους σε γεωγραφική έκταση. Αυτό φυσικά αποτελεί αδυναμία ως προς τη διοίκηση, όμως η ικανότητα του Δημάρχου είναι να οργανώσει με τέτοιο τρόπο τις υπηρεσίες του και να δώσει οδηγίες και εντολές στους Αντιδημάρχους, οι οποίοι θα μπορούσαν να “χρεωθούν” με κάποια χωριά ο καθένας και έτσι να υπάρχει αμεσότερη σχέση με τα χωριά». 

Σχετικά με τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, τι άποψη έχετε; 

«Η ανάπτυξη της περιοχής μας βασίζεται σε πολλούς άξονες και ένας από αυτούς είναι τα Λουτρά, τα οποία είναι στην κατεύθυνση του ιαματικού τουρισμού. Φυσικά η περιοχή μας προσφέρεται και για άλλες μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός με τα μοναστήρια που έχουμε, ο ορεινός κ.α. Θέλω να πω με αυτό, ότι υπάρχουν τομείς που μπορούν να αναπτυχθούν. Ας μη ξεχνάμε όμως και τη γεωργία, στην οποία βασίζονται οι βασικοί πόροι της περιοχής μας». 

Ο Χρήστος Μπίνος, με τον οποίο ανήκετε στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, δεν έχει εκφράσει επιθυμία να είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος. Θα δούμε κάποια συνεργασία; 

«Ο κ. Μπίνος υπήρξε αρχηγός ενός συνδυασμού, ικανός Δήμαρχος και οφείλει τις αποφάσεις του να τις πάρει συλλογικά, άρα θα πρέπει να προηγηθεί διάλογος με τους συνεργάτες του. Θεωρώ, ότι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα υπάρξει και από την πλευρά του μια ουσιαστική απόφαση, σημαντική ως προς την πορεία των πραγμάτων. Έχει την ωριμότητα να κρίνει». 

Τη μέχρι τώρα πολιτική στάση του Πέτρου Ζέρζη πως τη σχολιάζετε; 

«Ο Πέτρος Ζέρζης είναι ένας δυναμικός και μαχητικός πολιτικός. Σίγουρα, όπως όλοι μας έτσι κι αυτός έκανε λάθη, αλλά είχε και επιτυχίες. Πριν αρκετά χρόνια η κοινή μας συνάντηση στο Σύνδεσμο Καθαριότητας ήταν ουσιαστική και για τους δυο μας, γιατί αυτός συνέλαβε την ιδέα του ΧΥΤΑ και εγώ στη συνέχεια εξασφάλισα τη χρηματοδότηση και τις μελέτες και δημοπράτησα αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή μας. Θεωρώ πως ο κ. Ζέρζης είναι μια πολιτική μονάδα της περιοχής». 

Εν κατακλείδι και σύμφωνα με τα όσα είπαμε παραπάνω, να θεωρούμε δεδομένο ότι θα είστε υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας; 

«Το έχω δηλώσει εδώ και αρκετό καιρό, ότι έχω την πρόθεση να διεκδικήσω στις Δημοτικές Εκλογές τη θέση του Δημάρχου Αλμωπίας, ανεξάρτητα με τον τρόπο εκλογής που θα αποφασιστεί. Για μένα, ο τρόπος εκλογής δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Για μένα μετράει η επαφή με τον κόσμο και η ειλικρινής σχέση μαζί του». 

Υπάρχει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον από ανθρώπους της περιοχής μας, για τη στελέχωση της ομάδας σας; 

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο κόσμος αναγνωρίζει την πρόθεσή μου για σωστή και χρηστή διοίκηση στο Δήμο. Άλλωστε, το Δήμαρχο δεν τον κρίνεις κατά το πόσο διάσημος είναι, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την εργατικότητα, την τιμιότητα, την εντιμότητα, τη μεθοδικότητα και άλλα στοιχεία του χαρακτήρα του. Πρέπει να ξεφύγουμε πλέον από τη συνθηματολογία των παλιών εποχών και να επιλέξουμε ανθρώπους που θα εργάζονται για το καλό του τόπου». 

Ποιο είναι το σύνθημά σας για αυτές τις εκλογές; 

«Ας εργαστούμε όλοι μαζί για μια νέα Αλμωπία. Αυτό είναι το κεντρικό μου σύνθημα». 

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο; 

«Θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που ενώ μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο μας μιας και έχουν τις ικανότητες, δεν το κάνουν. Έχουν την ίδια ευθύνη όταν ο τόπος οδηγείται σε αδιέξοδο και τους καλώ να συστρατευτούν μαζί μας στη νέα μας προσπάθεια. Θα πρέπει κάποια στιγμή να περάσουμε από την κριτική, στην ουσιαστική συμμετοχή. Επίσης, τους υπενθυμίζω απευθυνόμενος στους άλλους υποψήφιους, ότι χτυπήματα κάτω από τη μέση απαξιώνουν την προσπάθειά μας, την οδηγούν σε αρνητικά αποτελέσματα και αυτός που θα πληρώσει αυτή την κατάσταση θα είναι ο κόσμος. Πρέπει να παίξουμε όλοι με ίσους και καθαρούς όρους διατηρώντας τον πολιτικό πολιτισμό. Θεωρώ ότι τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωση συμβάλουν σημαντικά στην ενημέρωση των πολιτών. Επιδιώκω το ζωντανό διάλογο με τους πολίτες, αλλά όταν αυτός ο διάλογος έχει ονοματεπώνυμο. Όταν είναι ανώνυμος, θεωρώ ότι κινείται έξω από τα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου και υποκρύπτει άλλα πράγματα. Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου και να σχολιάσει τα όσα είπα, καλό θα είναι να το κάνει επώνυμα, όπως και εγώ μιλάω επώνυμα».


ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΒΕΙΑΔΗΣ
Stavros H. Vafiadis

ΠΗΓΗ...http://aridaianews.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...