Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΟΥ!

Κεραυνός εν αιθρία η επιστολή παραίτησης που "ανέβασε" στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Γαρεφείου "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ"  Τάσος Μάρκου.

Διαβάστε την επιστολή που ραγίζει καρδιές.

"Μετά από ένα χρόνο ενασχόλησης μου με τα κοινά και από την θέση του Προέδρου του Μ.Σ. Γαρεφείου Κώστας Γαρέφης, αποφάσισα την αποχώρηση μου για λόγους προσωπικούς.
Ως γνωστόν ανέλαβα την προεδρία του Μ.Σ. Γαρεφείου Κώστας Γαρέφης τον Αύγουστο του 2012, στην πιο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του.
Αψηφώντας τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε και ορμώμενος από ειλικρινή αγάπη για την παράδοση και την Μακεδονία, ο Θεός με ευλόγησε να διοικώ έναν Σύλλογο πιστό στις παραδόσεις μας, άξιο πρεσβευτή της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Μακεδονίας και πανελληνίως γνωστό.
Με προσωπικό και εθελοντικό αγώνα, προσπάθησα να κρατήσω μακριά τον Σύλλογο από ξενόφερτα στοιχεία και πιστεύω πως το κατάφερα.
Εφιστώ την προσοχή στην επερχόμενη διοίκηση να πράξει ανάλογα.
Ο ρόλος και ο σκοπός ενός Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου είναι η διάσωση και η διάδοση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τους προγόνους μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και όχι η προβολή της παράδοσης των γειτονικών μας χωρών που προσπαθούν ορισμένοι να μας πασάρουν ως παραδοσιακά της Μακεδονίας εκμεταλλευόμενοι την άγνοια που δυστυχώς υπάρχει σε μεγάλο βαθμό.
Ο παππούς μου και η γιαγιά μου ΔΕΝ χόρευαν ''μακεντόνσκο ντέβοιτσε'', ούτε ''σλούσαμ κάι σούματ σούμιτε''! ΔΕΝ χόρευαν ''άκο ούμραμ ίλ ζαγκίναμ'', ούτε ''κάτε κατερίνο''! ΔΕΝ χόρευαν ''στάμενα'', ούτε ''ούμπαβα καλίνα''! ΔΕΝ χόρευαν σκοπιανά, ΔΕΝ χόρευαν βουλγάρικα, ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΑΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΙΔΙΚΑ!
Χόρευαν Τρίτε Πάτα και Μπαιτούσκα, Τικφέσκο και Μουλάιεβο, Σαριένι Τσουράπι και Πουσεντνίτσα! Χόρευαν ΕΝΤΟΠΙΑ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ!
Εύχομαι και ελπίζω η νέα διοίκηση να συνεχίσει το ίδιο σοβαρά και υπεύθυνα και με μοναδικό σκοπό την προβολή και διάδοση της παραδόσεως και της ιστορίας της Μακεδονίας χωρίς μεταλλάξεις και αλλοιώσεις.
Φυσικά θα είμαι δίπλα στον Σύλλογο όποτε κι αν μου ζητηθεί, νοητά αλλά και στην πράξη. Σίγουρα όλο αυτό το διάστημα έγιναν και λάθη πάνω στο θέμα της παράδοσης ή η συμπεριφορά μου να ενόχλησε ορισμένους, ΠΟΤΕ δεν έγινε εσκεμμένα, έγινε άθελα μου και θα ήθελα να εκφράσω την ΣΥΓΝΩΜΗ μου σε όσους ένιωσαν προσβλητικά.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους χορευτές και τους κατοίκους του χωριού αλλά και όλους όσους με στήριξαν και με βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης του Συλλόγου και της πλούσιας Πολιτιστικής Μακεδονικής κληρονομιάς μας.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την οικογένεια μου, την Μητέρα μου, τον Πατέρα μου, την αδελφή μου ΚΑΙ τον γαμπρό μου για την στήριξη τους και να τους ζητήσω ΣΥΓΝΩΜΗ για όσες φορές παραφέρθηκα.

Ο αγώνας συνεχίζεται..."

Αναστάσιος Μάρκου

Σχόλιο των "Π.Ν":
Τον Τάσο τον γνωρίσαμε πριν από ένα χρόνο, αν και τα έργα και τις ημέρες του τις γνωρίζαμε από παλαιότερα, λόγω της ενασχόλησής του με την ποδοσφαιρική ομάδα των Προμάχων, όπου διέπρεψε για το ήθος και την εργατικότητά του.
Άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά με μια σπίθα στο βλέμμα του, μια αποφασιστικότητα κι ένα πάθος για την Μακεδονία μας και την παράδοση, απαράμιλλο.
Όσες φορές κι αν συναντηθήκαμε, κι αυτές ήταν πάρα πολλές, διακρίναμε στο ύφος του τη θέληση για να κάνει όλο και περισσότερα πράματα για τον τόπο του. Επί ημερών του στην προεδρία του συλλόγου, το χωριό του και γενικά η περιοχή μας ακουγόταν σε όλη την επικράτεια, λόγω των πολλών εμφανίσεων και των πάμπολλων δράσεων, που αναλάμβαναν.
Σε προσωπικές συζητήσεις που είχαμε, ποτέ δεν έβαζε την δική του προβολή πάνω από την προβολή του συλλόγου και της παραδοσιακής μουσικής και των δικών μας ντόπιων χορών. Έχοντας χαμηλό προφίλ, αλλά μια ενεργητικότητα ανεξάντλητη κατάφερε να φτάσει τον σύλλογο που διοικούσε, πολύ ψηλά, έχοντας θέσει υψηλά στάνταρτς για τους επόμενους.
Πάλευε καθημερινά να προωθήσει την καθαρότητα των γνήσιων Μακεδονικών ντόπιων χορών και επέμενε στο ξεσκαρτάρισμα των αυθεντικών από τα ξενόφερτα.
Αποκρυπτογραφώντας τώρα την επιστολή παραίτησης, μπορούμε να διακρίνουμε, εκτός από την πικρία του και το γεγονός ότι σε κάποιους δεν άρεσε αυτή του η πολυσχιδής δράση και εικάζουμε, ότι δέχτηκε κάποιον πόλεμο εκ των έσω, που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει.
Παρόλα αυτά κρατώντας αξιοπρεπή στάση, ευχαρίστησε τους πάντες, ζήτησε συγνώμη Αντρίκια για τα λάθη του και αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά, ενώ στο τέλος της επιστολής του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει.
Συγκινεί και τον πιο σκληρό, η υπόσχεσή του, ότι θα είναι κοντά στο σύλλογο σε ό,τι του ζητηθεί.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Τάσο, που μας τιμά με την φιλία του και δηλώνουμε ότι αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που γνωρίσαμε ένα τόσο αγνό και τίμιο παιδί, που μοναδικό του μέλημα είναι η ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

3 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...