Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ - ΔΙΑΛΟΓΗΤΗΡΙΑ "ΑΤΛΑΣ ΦΡΟΥΤ" ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ


Το περασμένο Σάββατο 14 Σεπτέμβρη βρέθηκε στη Πέλλα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρι-κής Επιτροπής του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην 78η ΔΕΘ και της ομιλίας του στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, περιόδευσε και στη Πέλλα επισκεπτόμενος τα διαλογητήρια οπωροκηπευτικών  «ΑΤΛΑΣ ΦΡΟΥΤ» στην Κρύα Βρύση-Άγ.Λουκά.
       Μίλησε στους εποχιακά εργαζόμενους στην επιχείρηση και σε παραγωγούς της περιοχής, που βρέθηκαν στο χώρο, από τους οποίους έγινε εγκάρδια δεκτός στις εγκαταστάσεις των διαλογητη-ρίων. Επίσης και η υποδοχή από τη μεριά της επιχείρησης ήταν πολύ φιλική και φιλόξενη.
       Παραχώρησε ακόμη συνέντευξη και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων από το τοπικό κανάλι της Πέλλας και τα τοπικά ΜΜΕ του Νομού.

         Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους και αγρότες τόνισε, ανάμεσα σε άλλα :
       « Ο εύφορος κάμπος της Πέλλας με τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητές του - κύρια στο τομέα των οπωροκηπευτικών -  δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει εισόδημα επιβίωσης στους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής με τις εφαρμοζόμενες και στη χώρα μας αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ με εργαλείο την ΚΑΠ.
      Είναι αυτές οι πολιτικές των πανάκριβων εφοδίων ( φυτοφάρμακα, λιπάσματα, μηχανήματα, κλπ.), που καταχρεώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Είναι οι πολιτικές των απούλητων, απλή-ρωτων ή με πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού πουλημένων αγροτικών προϊόντων, που δεν καλύ-πτουν ούτε το κόστος παραγωγής ( χαρακτηριστική περίπτωση οι τιμές στα Ροδάκινα και τ’άλλα φρούτα και πρόσφατο παράδειγμα οι εμπορικές τιμές στο Καλαμπόκι, για τις οποίες το ΚΚΕ κατέθεσε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή ).
      Είναι οι πολιτικές της ουσιαστικά ανασφάλιστης παραγωγής, μιας και ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ με τα πανάκριβα προπληρωμένα χαράτσια από τους αγροτοκτηνοτρόφους, δεν καλύπτει για όλες τι ζημιές από τα στοιχεία της φύσης, όπως αποδεικνύεται και φέτος με τις τεράστιες ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή φρούτων στην Κ.Μακεδονία.
      Μια άλλη πολιτική χρειάζεται η αγροτική μας παραγωγή, που έχει τις δυνατότητες για παραγωγή ποιοτικών , υγιεινών και φτηνών αγροτοκτη-νοτροφικών προϊόντων για κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας . Υπάρχει η εμπειρία & η επιστημονική γνώση , υπάρχουν οι  προϋποθέσεις  ( εδαφικές , κλιματολογικές , κλπ ) για να το πετύχουμε. Μπορούμε να καλύψουμε όλες τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και να αυξήσουμε τις συναλλαγματοφόρες εξαγωγές , αλλά αυτό προϋποθέτει μια άλλη εξουσία που θα είναι προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο, με τον Παραγωγικό Συνεταιρισμό στο πλάϊ του αγρότη.   
       Ο απλήρωτος ιδρώτας της δουλειά στο χωράφι και η πορεία ξεκληρίσματός της μικρομεσαίας αγροτιάς  δεν είναι μονόδρομος . Δεν πρέπει με τον ιδρώτα αυτό να αυγαταίνουν καθημερινά τα κέρδη των εμπορο-βιομηχάνων . Μπορεί ο πρωτογενής τομέας να συμβάλει στο ξεπέρασμα των συνεπειών για το λαό μας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. 
       Έχει τη δυνατότητα ο πρωτογενής τομέας της περιοχής με τα πολλά αγροτικά του προϊόντα για διασφάλιση σταθερής απασχόλησης για πολλούς μήνες μέσα στο χρόνο στους εποχιακά εργαζόμενους – κύρια γυναίκες – με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, χωρίς ελαστικά ωράρια απλήρωτης εργασίας και όχι αδυναμία διασφάλισης ακόμη και αυτού του επιδόματος ανεργίας, όπως συμβαίνει σήμερα. Μπορούν οι εποχιακά εργαζόμενες να συμπλη-ρώνουν το λειψό αγροτικό εισόδημα της οικογένειας με ανθρώπινα μεροκάματα».

        Και κατέληξε ο ΓΓ του ΚΚΕ  Δ.Κουτσούμπας :  «Δεν πρέπει να πληρώσουν για την καπιταλιστική οικονομική κρίση οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, τα λαϊκά στρώματα. Δεν ευθύνονται αυτοί για τη δημιουργίας της, αλλά τα συσσωρευμένα κέρδη στα χέρια των λίγων. Δεν ήταν και δεν είναι μονόδρομος η ΕΕ . Με μια άλλη πολιτική αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας σε όφελος του λαού  , μπορούμε να διασφαλίσουμε δουλειά και εισοδήματα στον εργαζόμενο λαό,  να καλύψουμε δωρεάν τις ανάγκες στους τομείς της Παιδείας , της Υγείας  , του Πολιτισμού & της Αναψυχής» .  



                                                                                                        Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...