Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ ΛΟΓΩ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ".

Συναγερμός στη Σίνδο λόγω διαρροής υλικού από φορτηγό της «Ελληνικός Χρυσός»
Εντολή διερεύνησης περιστατικού με διαρροή συμπυκνώματος μετάλλων από φορτηγό της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», στη Χαλκιδική έδωσε ο δήμαρχος Βόλβης. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών δείγμα από την ποσότητα που διέρρευσε εστάλη για χημική ανάλυση.
   Το υλικό έπεσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο έδαφος σε περιοχή της Ρεντίνας, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από ατύχημα και σύμφωνα με την  ανακοίνωση του Δήμου, η κινητοποίηση των υπηρεσιών ήταν άμεση, καθώς υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ιδιαιτέρως τοξικά συμπυκνώματα μετάλλου (αρσενοπυρίτες). Επίσης, θα διερευνηθεί αν τα φορτηγά έχουν τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά του υλικού αυτού.
   Παράλληλα, το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης. 
  "Έγκαιρα προειδοποιήσαμε ότι ο τρόπος που προχωρά η επένδυση της επεξεργασίας χρυσού και διχάζει και εγκυμονεί κινδύνους για τις τοπικές κοινωνίες. Δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο, να κινδυνέψει η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου" δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γαλαμάτης, με αφορμή το περιστατικό.
   Στην εφημερίδα φιλοξενείται και μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή του ατυχήματος:
   "Επιστρέφαμε στη Χαλκιδική μέσω του παραλιακού δρόμου του Σταυρού, όταν είδαμε το σταματημένο φορτηγό λίγο έξω από το χωριουδάκι της Ρεντίνας", λέει ο αυτόπτης μάρτυρας Ι.Β. (τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας). "Αναγνωρίσαμε αμέσως το φορτηγό της μεταφορικής που συνεργάζεται με την Ελντοράντο.
   Το υλικό ήταν χυμένο στο οδόστρωμα και σαφώς είχε μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υγρασία από όση προβλέπεται. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περάσει αμέσως στο νερό.   Αναφερόμενη στις διαβεβαιώσεις της εταιρίας περί του «ασφαλούς» της επένδυσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι χθες, παρόλο που έσπευσαν άμεσα στον τόπο του ατυχήματος, οι πυροσβέστες επί τουλάχιστον τρεις ώρες δεν λάμβαναν εντολές από την αστυνομία για την περισυλλογή του υλικού.
   Η αρμόδια εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια εξέτασης και ο οδηγός του οχήματος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και ανακρινόταν μέχρι αργά το βράδυ. Αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η προανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί.
   Από την πλευρά της εταιρίας, δεν έχει, όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, γίνει καμιά επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...