Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΓΕΥΓΕΛΗ.

Magnify Image
Μνημείο στο οποίο απεικονίζεται ο Ήλιος της Βεργίνας και η «Μεγάλη Μακεδονία», έστησε ο δήμος Γευγελής στο κέντρο της πόλης, προς τιμήν των πολιτικών κρατουμένων και διωχθέντων από την ΠΓΔΜ την περίοδο από το 1945 έως το 1990 (περίοδος ενιαίας Γιουγκοσλαβίας).
   Το ΑΜΠΕ αναφέρει ότι, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της χώρας, το μνημείο τοποθετήθηκε μπροστά στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου στη Γευγελή και στην επιγραφή του αναγράφεται:
 "Σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που διώχθηκαν από το 1945 έως το 1990 για τις ιδέες για την αυθυπαρξία του μακεδονικού λαού και την κρατική του υπόσταση. -- Με τη στήριξη της μονάδας τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Γευγελής". 
Magnify Image
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ πριν από μερικές ημέρες εγκαινιάστηκε κοντά στην πρωτεύουσα από τον πρωθυπουργό Γκρουέφσκι και σχολικό συγκρότημα το οποίο φέρει την ονομασία "Αλέξανδρος ο Μακεδών". Στην κεντρική είσοδο έχει αναρτηθεί πινακίδα με την κεφαλή του Μ. Αλεξάνδρου, όπως απεικονίζεται στα αρχαιοελληνικά νομίσματα. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...