Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΦΙΛΙΑ!



Μια επισκέπτρια είχε την ιδέα να φιλήσει την πέτρα, αφήνοντας το κατακόκκινο αποτύπωμα των χειλιών της. Από τότε...

O Όσκαρ Ουάιλντ, σπουδαίος λογοτέχνης και συγγραφέας, πέθανε το 1900 σε ηλικία 46 μόλις ετών στο Παρίσι, και τάφηκε στο νεκροταφείο Père Lachaise. Για χρόνια οι επισκέπτες περιορίζονταν...
να αφήνουν μόνο κάποια αφιερώματα στο μνημείο αλλά από το 1990 και μετά άλλαξαν τα πράγματα.



Ένας επισκέπτης -μια επισκέπτρια για την ακρίβεια- είχε την ιδέα να φιλήσει τον τάφο, αφήνοντας το κατακόκκινο αποτύπωμα των χειλιών της πάνω στην πέτρα. Αυτό ήταν. Από τότε χιλιάδες φιλιά γέμισαν τον τάφο από τους θαυμαστές του και όλο αυτό αποτελεί πλέον ένα μαζικό γκράφιτι που προσδίδει διαφορετικότητα.



Με το πέρασμα των χρόνων ο τάφος άρχισε να παρουσιάζει σοβαρές ζημιές, καθώς η πορώδης πέτρα απορροφούσε το κραγιόν και καταστρεφόταν. Ο Δήμος του Παρισιού αποφάσισε να καλύψει το μνημείο με ένα γυάλινο περίβλημα, που προστατεύει πλέον την πέτρα αλλά διατηρεί κιόλας τα… φιλιά ανέπαφα.



Τώρα πια όσοι φιλάνε το προστατευτικό πρέπει να γνωρίζουν πως το αποτύπωμά τους είναι προσωρινό, καθώς κάθε μέρα αυτό καθαρίζεται…




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...