Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΓΙΑ "ΣΩΖΕΙ" ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΩΡΕΑ!!!

Λάρισα: Ηλικιωμένη "σώζει" γηροκομείο με απίστευτη δωρεά!
Μια γιαγιά χάρισε ζωή στο Γηροκομείο της Λάρισας, το οποίο κινδύνευε με λουκέτο… Η 80χρονη γυναίκα άφησε, με τη διαθήκη της, στο ίδρυμα το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και διαμερίσματα ανυπολόγιστης αξίας. Πρόκειται για περίπου τριάντα διαμερίσματα αλλά και μετρητά πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε κατάθεση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Δωρήτρια είναι η Χαρίκλεια Χριστοδούλου – Τράντου, που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 80 περίπου ετών. Η ίδια είχε κληρονομήσει και τον αδελφό της Γιώργο Χριστοδούλου- Τράντο ο οποίος είχε φύγει από την ζωή πριν από δύο χρόνια αλλά και έναν ακόμη αδελφό τους που είχε πεθάνει προετών, αμφότεροι παλιοί Λαρισαίοι εργολάβοι.

Ανύπαντροι και άτεκνοι και τα τρία αδέλφια. Η Χ. Τράντου ζούσε μέχρι το θάνατό της σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στην οδό Παναγούλη 54 αλλά και στο εξοχικό στον Πλαταμώνα, διάγοντας πολύ μετρημένη ζωή-όπως λένε οι γείτονες- ουσιαστικά κάνοντας αιματηρές οικονομίες. Για να αφήσει τελικά ολόκληρη την οικογενειακή περιουσία στο Γηροκομείο.

Η ίδια είχε κάνει εν ζωή μεγάλη οικονομική δωρεά στην εκκλησία του Πρ. Ηλία στη συνοικία Νεράιδας.Η διοίκηση του Γηροκομείου, με πρόεδρο τον δήμαρχο Κ. Τζανακούλη έχει κάνει αποδεκτή τη δωρεά και όρισε επιτροπή υπό τον διευθυντή Π. Τσούμα προκειμένου να διερευνήσει την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στη διαθήκη.

Από την πλευρά του, ο παλιός δικηγόρος Γιώργος Ζιαζιάς που μετέχει αδιαλείπτως στη διοίκηση του Γηροκομείου -το οποίο ο ίδιος ίδρυσε το 1946 – επισημαίνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έγινε ποτέ στο Ίδρυμα και μάλιστα σε εποχή που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης των λειτουργικών του εξόδων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...